Naglič zostane na lavičke A-mužstva, v kvalifikácii chce silného súpera

Tréner Slovenska Aramis Naglič.
Tréner Slovenska Aramis Naglič. (Autor: TASR)
SITA|7. aug 2023 o 17:19

Slovenskí basketbalisti sa v utorok dozvedia súperov v kvalifikácii o postup na ME 2025.

BRATISLAVA. Tréner slovenskej reprezentácie basketbalistov Aramis Naglič je spokojný s výkonmi svojich zverencov v tretej časti predkvalifikácie o postup na majstrovstvá Európy 2025, v ktorej dosiahli tri víťazstvá a prebojovali sa do riadnej kvalifikácie.

Chorvátsky kouč prezradil, akého súpera si v nej želá a potvrdil tiež, že sa nechystá odísť z lavičky mužského národného tímu.

"Predkvalifikáciu hodnotím úspešne, inak tomu ani nemôže byť. Odohrali sme ju sebavedomo a sme tam, kde sme všetci chceli byť.

Je to vždy dobrý výsledok, víťazstvá budujú mentalitu tímu. Je to pekný rezultát, ale na konci sa ráta konečný výsledok, ktorým je postup.

Víťazná mentalita sa buduje aj cez dobrú robotu, tréningy, ambíciu hrať a cez pozitívnu atmosféru. Vždy pomôžu víťazstvá, ktoré prišli.

Družstvo sa cítilo dobre, aj keď sme napríklad prehrávali, pretože si verilo. To nám pomohlo v tretej fáze," zhodnotil Naglič podľa oficiálneho webu Slovenskej basketbalovej asociácie (SBA).

V hlavnej časti kvalifikácie sa predstavia Slováci po dlhých siedmich rokoch, mená súperov sa dozvedia počas utorňajšieho žrebu.

Kormidelník dúfa, že si v nej zahrajú proti jednému z najlepších tímov na svete. "Bude to veľmi náročná robota.

Dvadsaťštyri tímov vyzerá ako vysoké číslo, ale Európa má veľmi kvalitný basketbal. Byť v tejto spoločnosti znamená pre nás veľmi veľa.

Chcel by som Španielov. Páči sa mi spôsob, akým hrajú a Španielsko je basketbalová krajina. Chcel by som, aby ich fanúšikovia zažili na Slovensku," vyhlásil Naglič, ktorý plánuje zotrvať vo svojej funkcii.

"S prezidentom SBA Michalom Ondrušom máme výbornú komunikáciu. Poznáme sa už desať rokov, čiže nie sú medzi nami žiadne problémy.

Zostávam určite pri reprezentácii. Všetci sa spolu tešíme na to, čo na nás čaká," dodal Aramis Naglič, pod ktorého vedením Slováci ťahajú sériu ôsmich triumfov.

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Basketbal»Naglič zostane na lavičke A-mužstva, v kvalifikácii chce silného súpera