Naglič je spokojný s výsledkami. Vieme hrať dobrý basketbal, hovorí tréner

Tréner slovenskej basketbalovej reprezentácie Aramis Naglič.
Tréner slovenskej basketbalovej reprezentácie Aramis Naglič. (Autor: TASR)
SITA|28. feb 2023 o 16:49

Slovensko bude mať v lete poslednú šancu prebojovať sa do kvalifikácie.

BRATISLAVA. Slovenskí basketbaloví reprezentanti budú v lete bojovať o účasť v kvalifikácii o postup na majstrovstvá Európy v roku 2025 v tretej fáze predkvalifikácie, ktorá je na programe od 19. júla do 5. augusta.

Zverenci trénera Aramisa Nagliča sa predstavia v trojčlennej skupine, z ktorej postúpi len víťaz, možnými súpermi Slovákov sú výbery Rakúska, Bulharska, Chorvátska, Dánska, Nórska, Rumunska, Švajčiarska, Albánska, Írska, Kosova a Luxemburska.

V D-skupine 2. kola predkvalifikácie Slováci skončili na nepostupovom 2. mieste len o bod za tímom Severného Macedónska. Aj keď prehrali prvé dva zápasy, vo zvyšných štyroch zvíťazili a boli v hre o prvenstvo v skupine až do konca.

"Myslím si, že celkové výsledky tímu sú veľmi dobré. Ukázali sme, že vieme hrať dobrý basketbal. Snažili sme sa hrať najlepšie s tým výberom hráčov, ktorých sme mali momentálne a počas celej predkvalifikácie k dispozícii.

Štyri víťazstvá po sebe sú veľmi dobrý výsledok," zhodnotil kouč Naglič pre oficiálny web Slovenskej basketbalovej asociácie (SBA).

Slovenský tím vo väčšine duelov nehral v plnej sile, vo viacerých zápasoch mu chýbali aj opory.

"Treba povedať, že v celej predkvalifikácii sme len dve stretnutia odohrali v najsilnejšom možnom a dostupnom zložení. V auguste nám chýbal Vladimír Brodziansky. Ospravedlnenky vždy sú a budú. Hráči majú svoje záujmy.

Niekedy ide o súkromné veci, niekedy klubové záležitosti, keďže klub ich platí. Myslím si, že by tieto výsledky mohli pomôcť tomu, aby prišli aj ďalší reprezentovať," pokračoval 57-ročný chorvátsky odborník, ktorý svojim zverencom verí.

"V lete sa všetko bude hrať v krátkom čase. Nemusí to byť náročnejšie, pretože bude aj čas na prípravu. Tento tím môže mať v letnej predkvalifikácii rozhodne viac sebavedomia, špeciálne vtedy, ak všetci budú pripravení a budeme hrať v kompletnom zložení.

Jasné, záleží aj od toho, proti komu nastúpime. Čo je však podľa mňa najdôležitejšie, je vytvorenie dobrej atmosféry v reprezentácii," dodal Aramis Naglič.

Tabuľka skupiny D

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Basketbal»Naglič je spokojný s výsledkami. Vieme hrať dobrý basketbal, hovorí tréner