Bartalský po 31 mesiacoch ďalším Slovákom v Svetovom pohári

SITA|16. dec 2010 o 15:09

Po viac ako dvoch rokoch sa v seriáli Svetového pohára v akrobatickom lyžovaní predstaví pretekár zo Slovenska.

CAN CANDIDO.

Víkendový skikros v San Candide na taliansko-rakúskom pohraničí absolvuje iba dvadsaťročný Tomáš Bartalský. "V auguste som bol na juniorských majstrovstvách sveta na Novom Zélande, ale tam sa mi vôbec nedarilo. V tréningu som mal totiž ťažký pád. V jeseni som sa pripravoval na rakúskom Kaunertali a koncom novembra som bol na dva týždne v Nórsku," priblížil pre agentúru SITA nádejný slovenský reprezentant.

Mladý Bratislavčan pred premiérovými pretekmi SP nemá veľké očakávania. "Nemám vysoké ciele, lebo viem, aká je tu konkurencia. Skôr som sem cestoval po skúsenosti, tie sú v skikrose najcennejšie," pokračoval priamo z dejiska víkendových pretekov Tomáš Bartalský, ktorého na prelome januára a februára čaká Svetová zimná univerziáda v tureckom Erzurume.

Nádejný skikrosár sa na preteky pripravoval individuálne a financie si sám zabezpečoval. "Zväz mi síce zaplatil MS na Novom Zélande, ale na prípravu som nedostal ani cent. Realizačný tým nemám žiadny, pretože na to nie sú financie. Občas chodím trénovať s českým tímom. Aj účasť na pretekoch SP si hradím plne z vlastných prostriedkov, čo je, myslím si, dosť smutné, keď niekto vyjazdí body na sveťák a musí si ho hradiť sám," doplnil mladý športovec, ktorého jednou z mét je dostať sa na ZOH.

V minulosti štartovalo na pretekoch Svetového pohára v akrobatickom lyžovaní viacero Slovákov, naposledy vo švajčiarskom Meiringene-Haslibergu v marci 2008 skikrosárska trojica Ľubomír Bošeľa, Ján Sanitrár a Dušan Šimo.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Bartalský po 31 mesiacoch ďalším Slovákom v Svetovom pohári