Barmoš myslí na druhé miesto

Jozef Barmoš
Jozef Barmoš (Autor: čtk)
SITA|4. sep 2008 o 11:01

Tréner slovenskej futbalovej reprezentácie do 21 rokov má v 7. kvalifikačnej skupine o postup na ME za cieľ skončiť na 2. mieste.

BRATISLAVA 4. septembra (SITA) - Slovenskí futbaloví reprezentanti do 21 rokov už pred poslednými dvoma stretnutiami kvalifikačnej 7. skupiny o postup na ME 2009 hráčov tejto vekovej kategórie definitívne stratili šancu na účasť na záverečnom turnaji.

Slováci už postúpiť nemôžu, myslia na druhé miesto

Aj keď zverenci trénera Jozefa Barmoša aktuálne figurujú na 2. priečke tabuľky a do záverečnej baráže sa prebojujú okrem víťazov jednotlivých skupín aj štyri najlepšie tímy práve z druhých miest, mladí Slováci už ani v prípade zisku šiestich bodov určite nebudú medzi štrnástkou postupujúcich do poslednej fázy kvalifikácie.

V piatok 5. septembra o 18.00 h privíta slovenská dvadsaťjednotka na trávniku Národného tréningového centra SFZ v Senci rovesníkov z Belgicka, ktorým bude chcieť oplatiť prehru 2:4 z októbra minulého roka z Monsu. O štyri dni neskôr sa "Barmošovci" predstavia na pôde Islandu, s ktorým na ihrisku pri Slnečných jazerách v septembri 2007 remizovali 2:2.

V nominácii nie sú žiadne zmeny

"V pôvodnej 18-člennej nominácii nemusela zatiaľ nastať žiadna zmena, všetci hráči sú zdraví a pripravení nastúpiť," informoval agentúru SITA vo štvrtok predpoludním tesne pred posledným predzápasovým tréningom (začiatok o 10.30 h, pozn.) hlavný kouč SR "21" Jozef Barmoš.

Keďže šancu na postup je už stratená, hlavným cieľom v záverečných dvoch dueloch v tejto kvalifikácii budú víťazstvá a snaha udržať si terajšiu druhú priečku za suverénnym Rakúskom.

"Ak to chceme dosiahnuť, musíme najskôr doma zdolať Belgičanov. Od výsledku tohto duelu sa bude odvíjať nálada v mužstve pred súbojom na Islande," skonštatoval Jozef Barmoš a pokračoval:

"Mali sme možnosť sledovať videozáznam zo zápasu Belgičanov v Rakúsku, kde im víťazstvo ušlo pomedzi prsty podobne ako nám v Monse. Pozitívom pre náš tím je určite návrat brankára Ľuboša Kamenára, ktorý je veľkou osobnosťou. Dôležitý je aj comeback Jendrišeka, ktorý je v súčasnosti vo výbornej forme. V nominácii je aj Juraj Kucka, ktorý pre disciplinárny trest nemôže nastúpiť proti Belgicku, no na Islande už bude k dispozícii. Verím, že najmä starší hráči dokážu podržať mužstvo a preniesť na trávnik pozitívnu energiu. Proti Belgicku by sme chceli zopakovať výkon z druhého polčasu augustového prípravného duelu s Francúzskom." Práve v zápase s krajinou "galského kohúta" zanechali výborný dojem dvaja "anglickí stredopoliari" - Miroslav Stoch z FC Chelsea a Vladimír Weiss ml. z Manchestru City. "Odozvou na ich výkon je ich nominácia na tieto dve stretnutia. Nechcem však povedať, či nastúpia od úvodu, o zostave je ešte predčasné hovoriť," skonštatoval J. Barmoš.

Weiss ml., rovnako ako aj ďalší reprezentanti do 21 rokov, budú mať v piatok o motiváciu navyše, pretože na tribúne štadióna v Senci budú sedieť aj hráči A-tímu SR pripravujúci sa na začiatok kvalifikácie MS 2010 (zápasy proti Severnému Írsku a Slovinsku, pozn.) na čele s hlavným trénerom Vladimírom Weissom st.

Piatkové stretnutie Slovensko "21" - Belgicko "21" zverila Európska futbalová únia (UEFA) do rúk škótskym rozhodcom. V úlohe hlavného arbitra sa predstaví Calum Murray, ktorému budú na čiarach pomáhať krajania Gordon Middleton a Chris Young. Štvrtým rozhodcom je rovnako Škót Alan Muir.

Nominácia slovenskej futbalovej "dvadsaťjednotky" na kvalifikačné duely o postup na ME 2009 proti Belgicku

Brankári: Tomáš Košický (Catania Calcio/Tal.), Ľuboš Kamenár (Artmedia Petržalka).

Obrancovia: Erik Čikoš (Inter Bratislava), Ján Maslo (MFK Ružomberok), Martin Tóth (FC Nitra), Patrik Mráz (Artmedia Petržalka), Martin Nosek (MFK Dubnica), Lukáš Džogan (MFK Košice).

Stredopoliari: Peter Maslo, Juraj Kucka (obaja MFK Ružomberok), Kamil Kuzma (MFK Košice), Roman Gergel (AS Trenčín), Vladimír Weiss ml. (Manchester City/Angl.), Miroslav Stoch (FC Chelsea/Angl.).

Útočníci: Juraj Piroska (Artmedia Petržalka), Tomáš Majtán (Inter Bratislava), Jakub Sylvestr (ŠK Slovan Bratislava), Erik Jendrišek (1. FC Kaiserslautern/Nem.).

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Barmoš myslí na druhé miesto