Králi ulice chcú najextrémnejšou formu boja priniesť do športu vzájomnú úctu a rešpekt

Vladimír Bilohuščin|13. jún 2023 o 17:43

10 zápasov v boji bez rukavíc čaká divákov už 23. júna na nitrianskom amfiteátri.

NITRA. Koncom mesiaca čaká Nitru v poradí tretie podujatie organizácie Králi ulice. Tentokrát sa zasa bojovníci predstavia v azda najtvrdšom bojovnom športe bare knuckle, čiže boji bez rukavíc.

Králi ulice sú pritom prvá a jediná bare knuckle organizácia na Slovensku. „Našim cieľom je skrz najextrémnejšiu formu - holé päste, opäť priniesť do bojového športu vzájomnú úctu a rešpekt, nielen medzi zápasníkov ale aj divákov,“ približuje organizátor podujatia Cyril Pažitný.

Ako Pažitný ďalej poznamenáva, Králi ulice vychádzajú z úplného ´old schoolu´, keď na podujatí nechýba slamený ring a skutočné gentlemanstvo.

„Nie je tu priestor pre trash talk, anti Fair Play alebo bizár. Aj keď ide o najtvrdšiu formu konfrontácie medzi bojovníkmi, zápasy prebiehajú pod platnými pravidlami a prísnym dohľadom rozhodcov či lekárov.“

„Keďže sám som zápasil profi K1, snažím sa so svojim tímom poskytnúť zápasníkom 100% starostlivosť,“ pokračuje Pažitný a dodáva, že prvé 2 podujatia sa uskutočnili bez väčších zranení.

Hlavný zápas večera obstará divácky vyburcovaný duel Milana ´Punkyho´ a Viktora Conorta. Obidvaja majú za sebou silný tím. Na strane Punkyho to je napríklad Milan Ďatelinka a Sebastián Fapšo, Conortovi bude kryť chrbát ´Pirát´ Krištofič a v minulosti Viktor spolupracoval aj s Vlastom Čepom. Môžeme teda očakávať búrlivú kulisu.

„Atmosféra bude vybičovaná ako je vždy zvykom, keďže v publiku si diváci dobre uvedomujú, čoho sú práve svedkami a do akého rizika sa samotní bojovníci púšťajú.

Je to výnimočný turnaj, ktorému sa nepribližuje žiadna podobná akcia, s takým návalom adrenalínu.“

Pre divákov je nachystaných dovedna 10 bare knuckle zápasov, pričom každý súboj je zaujímavý svojim príbehom, ktoré organizátori predstavili na svojich sociálnych sieťach.

„Akcia sa odohrá na letnom amfiteátri v Nitre, kde diváci dostanú pocit antického kolosea a gladiátorskej atmosféry. Pokiaľ divák pochopí náš príbeh a prečo to robíme, určite sa stane našim fanúšikom.“

V publiku, ako je už zvykom, očakáva Pažitný viaceré hviezdy z bojovej ale aj z kultúrno-spoločenskej scény. Tešiť sa tak diváci môžu na mená ako Krištofič, Bartl, Buday, Pukač a mnohých ďalších.

A rovnako nebudú chýbať ani herec Milan Ondrík, hokejista Adam Sýkora či legenda kulturistiky Andrej Mozoláni. 

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Králi ulice chcú najextrémnejšou formu boja priniesť do športu vzájomnú úctu a rešpekt