Barcelona sa s Palmeiras dohodla na odstupnom za Keirrisona

Keirrison
Keirrison (Autor: forzaroma.info)
SITA|23. júl 2009 o 17:29

Úradujúci španielsky i európsky futbalový šampión FC Barcelona sa vo štvrtok s Palmeiras dohodol na odstupnom za brazílskeho útočníka Keirrisona.

BARCELONA.

Za 20-ročného rodáka z mesta Dourados mužstvo z Nou Campu zaplatí 14 miliónov eur, v prípade výkonnostných bonusov by brazílsky klub mohol zinkasovať ďalšie dva milióny. Keirrison by v piatok po lekárskej prehliadke mal s Barcou podpísať päťročný kontrakt.

Henry si nevie predstaviť odchod z Barcelony

Francúzsky futbalista Thierry Henry v službách FC Barcelona vyhlásil, že život v katalánskej metropole sa mu pozdáva natoľko, že si nevie predstaviť prestup do iného mužstva.

Tridsaťjedenročný útočník prestúpil na Nou Camp v lete 2007 z Arsenalu a po prvej, nie príliš úspešnej sezóne v Španielsku sa začalo špekulovať o jeho možnom návrate do Premier League. V ostatnom ročníku však Barce dopomohol k zisku unikátneho hetriku - víťazstvu v domácej lige, Lige majstrov i španielskom pohári Copa del Rey.

"Po zisku treble som si vzal mikrofón a priaznivcom FC Barcelona som priamo od srdca povedal, že naplno cítim, že som sa stal fanúšikom tohto skvelého klubu. Po náročnej prvej sezóne to bolo prvýkrát čo som mal pocit, že to môžem vyhlásiť. Po takom úspechu je nemožné odísť a aj vedenie ma ubezpečilo, že do budúcnosti so mnou počíta," nechal sa počuť rodák z mesta Les Ulis a dodal: "Londýn mi stále chýba, ale Barcelona je úžasné mesto a teraz navyše cítim, že som sa stal skutočnou súčasťou tímu."

V ročníku 2008/09 nastrieľal Henry súperovým brankárom vo všetkých súťažiach 26 gólov.

Nachádzate sa tu:
Domov