Barcelona by musela štyrikrát zaváhať. La Ligu už nevyhráme, priznáva Zidane

Hráč Atlética Madrid Antoine Griezmann sa raduje z gólu.
Hráč Atlética Madrid Antoine Griezmann sa raduje z gólu. (Autor: TASR/AP)
Igor Dopirák|27. feb 2016 o 17:54

Remíza v madridskom derby by pre nás nebola zlá, priznal počas týždňa stopér Barcelony Gerard Piqué. Real napokon podľahol Atléticu 0:1.

BRATISLAVA. Ak by o výhre rozhodovala hodnota hráčov, Real Madrid by Atlético porazil rozdielom triedy.

Podľa údajov portálu Transfermarkt mala základná jedenástka Realu hodnotu 523 miliónov eur. Súperova zostava až o polovicu menšiu (262 miliónov eur).

Najlepším hráčom domáceho mužstva bol paradoxne najmenej cenený. Brankár Keylor Navas po celý zápas držal svoje mužstvo v hre. Predvádzal dobré zákroky, reflexívne zasahoval. Nedosiahol iba na strelu Antoine Griezmanna.

Real tak prehral s Atléticom 0:1.

Hralo až päť útočníkov

Domáci tréner Zinedine Zidane nominoval na zápas až piatich útočníkov. Počas zápasu zasiahli do hry všetci. Príležitosť dal aj 18-ročnému Borjovi Mayoralovi.

„Hral dobre. Benzemu som vystriedal kvôli zraneniu,“ vysvetľoval po zápase.

Duel rozhodla akcia z 53. minúty. Po nedorozumení domácich hráčov sa na polovici ihriska dostala lopta ku Griezmannovi, ktorý s ňou postupoval až k šestnástke. Spoluhráč Filipe Luis po jeho prihrávke nestrieľal, ale loptu mu šikovne vrátil. Griezmann následne pohotovo zakončil.

Problémom bola psychika

Momentálne stráca Atlético na vedúcu Barcelonu päť bodov. Kataláncov však ligový zápas 26. kola ešte len čaká. Zajtra večer vyzvú na domácom Camp Nou nevyspytateľnú Sevillu.

Ak chce Real ešte pomýšľať na zisk ligového titulu, musí Barcelona minimálne štyrikrát stratiť body. Súčasná deväťbodová strata sa po zajtrajšku môže zmeniť na dvanásťbodovú.

„La Ligu už nevyhráme. Problémom dnešného zápasu nebola iba fyzická stránka, ale najmä mentálna stránka mojich hráčov,“ priznal Zidane.

Podľa Cristiana Ronalda sú problémom najmä zranenia Marcela, Pepeho a Bala.

„Nechcem znevažovať nikoho, ale ak chýbajú najlepší, je ťažké vyhrať. Ak by hral každý na úrovni, na akej hrám ja, možno by sme boli prví,“ sebavedomo priznal.

spain_soccer_la_liga-665b911baf314fc98ce_r2946-r406-st.ir3-_t600.jpeg

Cristiano Ronaldo (vpravo). FOTO - SITA/AP

Péreza nechcú

Veľkú frustráciu počas zápasu prejavovali fanúšikovia Realu. Počas druhého polčasu celý štadión skandoval „Florentino, odstúp“. Neobľúbeného prezidenta klubu Florentina Péreza vyzývali k odstúpeniu aj v predchádzajúcich zápasoch.

Priaznivci slávneho klubu čakajú na ligový titul od sezóny 2011/2012. Vtedy ho pre klub získal kontroverzný tréner José Mourinho.

„Je skvelé, že hráči Realu získavajú individuálne trofeje, ale skutočne dôležité sú tímové. Za posledných desať rokov sme vyhrali ligový titul iba dvakrát a to je znepokojujúce,“ prezradil pre El Confidencial legendárny Carlos Santillana.

Primera División - 26. kolo:

Real Madrid - Atlético Madrid 0:1 (0:0)

Gól: 53. Griezmann

Sporting Gijón - Espanyol Barcelona 2:4 (1:1)

Góly: 20., 62. Castro - 48., 58. Moreno, 41. Burgui, 80. Hernandez (vlastný gól). ČK: 83. Cases (Gijón). 22.555 divákov.

Getafe - Celta Vigo 0:1 (0:0)

Gól: 71. Nolito. 5652 divákov.

Real Sociedad - Malaga 1:1 (0:0)

Góly: 81. Agirretxe - 56. Cop

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Španielsko»Barcelona by musela štyrikrát zaváhať. La Ligu už nevyhráme, priznáva Zidane