V ázijskej Lige majstrov sa pobili hráči, dostali vysoké pokuty aj viacmesačné suspendácie

TASR|9. jún 2017 o 12:56

Duel sa skončil hromadnou bitkou.

KUALA LUMPUR. Troch hráčov juhokórejského futbalového klubu Jeju United potrestali viacmesačnými suspendáciami po nechutných incidentoch po skončení osemfinálovej odvety ázijskej Ligy majstrov 2017/2018 na pôde japonskej Urawy Red Diamonds.

Juhokórejský klub musí navyše zaplatiť pokutu 40 000 amerických dolárov.

V posledný májový deň vyhrala Urawa doma 3:0 po predĺžení (prvý zápas 0:2) a postúpila do štvrťfinále. Vášne vybuchli prvýkrát po vylúčení hráča hostí Cho Yong-hyunga v 81. minúte a eskalovali po konečnom hvizde.

Vtedy prišlo na ihrisku ku viacerým fyzickým potýčkam medzi hráčmi aj funkcionármi. Cho Yong-hyung dostal šesťmesačný zákaz činnosti a pokutu 20 000 USD aj za to, že na konci vbehol na plochu a vyprovokoval konflikty.

Jeho spoluhráč Kweon Han-jin dostal dvojmesačný trest a pokutu 1 000 USD za udretie protihráča po zápase. Baek Dong-gyu, nehrajúci náhradník, dostal trojmesačný trest a pokutu 15 000 USD za vniknutie na plochu a úder lakťom do tváre protihráča.

S pokutou obišiel aj japonský klub, ten musí zaplatiť 20.000 USD, jeden z jeho predstaviteľov sa totiž tiež zapojil do bitky po skončení zápasu.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»V ázijskej Lige majstrov sa pobili hráči, dostali vysoké pokuty aj viacmesačné suspendácie