Azarenková prerušila sezónu z osobných dôvodov

Victoria Azarenková sa odhlásila z Australian Open 2018.
Victoria Azarenková sa odhlásila z Australian Open 2018. (Autor: TASR/AP)
SITA|2. apr 2018 o 20:23

Azarenková sa v marci vrátila do súťažného diania, ale stále musí bojovať o syna.

MIAMI. Bieloruská bývalá líderka svetového rebríčka tenistiek Viktoria Azarenková po turnaji v Miami zamierila z Floridy nazad do Kalifornie na opačnom pobreží USA, o svojom najbližšom športovom programe bude informovať neskôr.

"Musím teraz ísť nazad do Los Angeles a potom uvidíme, čo bude nasledovať. Keď budem mať nejaké novinky, podelím sa o ne. V tejto chvíli niet žiadnych," povedala 28-ročná dobyvateľka melbournských grandslamových Australian Open 2012 a 2013 Azarenková, citoval ju web ASAP Sports.

Rodáčka z Minska prichádza do úvahy na stretnutie Bielorusko - Slovensko v spomenutom meste na tvrdom povrchu v hale Čižovka 21. - 22. apríla v play-off o svetovú skupinu Pohára federácie 2019 reprezentačných družstiev žien.

Azarenková sa v marci vrátila do súťažného diania po odmlke spôsobenej osobnými dôvodmi. Od polovice januára je na základe správy portálu TMZ známe, že americký súd sa priklonil na jej stranu v spore s bývalým životným partnerom Billym McKeaguem o opatrovníctvo ročného syna Lea.

Skonštatoval, že kauza nepatrí do pôsobnosti Kalifornie ani iného štátu USA.

Azarenková už predtým disponovala rozhodnutím bieloruského súdu v jej prospech. McKeague dostal tri týždne na to, aby sa proti verdiktu odvolal, podľa prezidenta Bieloruskej tenisovej federácie (BTF) Sergeja Teterina v rozhovore pre Pressbol.by to aj urobil.

McKeague sa už vlani v lete obrátil na americkú justíciu a dosiahol predbežné opatrenie, na ktorého základe chlapec nesmie do doriešenia záležitosti opustiť Kaliforniu.

Znamenalo to športovú výluku pre Azarenkovú, lebo v rámci tejto "Sophiinej voľby" odmietla cestovať po svete bez potomka.

Bieloruska porodila predvlani v decembri. Po materskej prestávke stihla absolvovať iba štyri turnaje, dva po spomenutej pauze. Vrátila sa v júni na Malorke. V júli prehrala v osemfinále Wimbledonu s Halepovou. S McKeaguem sa rozišli práve po vrcholnom podujatí na londýnskej tráve.

Azarenková bola v Indian Wells práve v Kalifornii v 2. kole, v Miami na Floride, ktoré indikovalo pominutie mimošportového cestovateľského "bloku", sa prebojovala až do semifinále. Figuruje na 92. priečke v počítačovom poradí k 2. aprílu.

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Billie Jean King Cup»Azarenková prerušila sezónu z osobných dôvodov