Avizovaný dôchodok sa odkladá. Mentálne sa necítim na svoj vek, hovorí Kníže

Petr "Monster" Kníže.
Petr "Monster" Kníže. (Autor: Oktagon MMA)
SvetMMA|21. júl 2024 o 18:25

Legenda českého MMA chce v kariére naďalej pokračovať.

BRATISLAVA. Podľa slov organizácie Oktagon MMA to mal byť "posledný tanec legendy", no opak je pravdou. Český veterán Petr "Monster" Kníže sa kariéru končiť, zatiaľ, nechystá.

Po dobrom výkone na turnaji Oktagon 59 verí, že medzi profíkmi má v klietke stále čo ponúknuť.

Kníže zdolal slovenského bojovníka Radovana Úškrta v druhom kole na submisiu (arm-triangle choke).

"Ja by som bol spokojný, aj keby to nevyšlo. Naozaj som teraz cítil prípravu tak dobre, že som bol spokojný sám so sebou.

Všetko mi vychádzalo, prešiel som si sparingami, prešiel som si kondíciou s Machom (Muradovom), a to nechcete zažiť. Ešte to stále ide," uviedol Kníže po zápase.

Veci nemá naplánované dopredu

"Nechcel som sa o tom baviť, pretože ja takto nerád plánujem. Nerád hovorím, toto je naposledy, takto to bude. Ja nežijem týmto spôsobom života, aby som mal naplánované veci dopredu.

Verím, že nás vedie niečo vyššie, hlbšie v nás. A keď sa budem cítiť dobre, teraz sa cítim perfektne, fakt som sa dlho necítil v príprave ako dneska, nemám dôvod, prečo by som si nezazápasil," má jasno Kníže.

VIDEO: Úškrt vs Kníže (celý zápas)

Figúru a kondíciu by Knížemu mohli závidieť i omnoho mladší borci. "Mentálne sa rozhodne necítim na svoj vek, cítim sa na minimálne o desať rokov menej," usmial sa legendárny "Monster", ktorý o tri dni oslávi 47. narodeniny.

"Nemám v úmysle končiť, ale nemám v úmysle ani hneď zápasiť. Chcem mať čas na prípravu. Akonáhle sa naskytne nejaká vhodná príležitosť, zaujímavý zápas a budem mať čas, nie som proti tomu. Ponuku zatiaľ nemám. Dal by som tomu čas," hovorí český veterán.

Petr Kníže zaznamenal výhrou nad Úškrtom štrnáste víťazstvo profesionálnej kariéry. Okrem toho má na konte aj tri porážky s Vémolom, Kozmom a naposledy so Stevenom Krtom.

V minulosti sa venoval džudu a absolvoval aj desiatky víťazných "garážových" zápasov, ktoré sa mu do bilancie nezapočítali.

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Avizovaný dôchodok sa odkladá. Mentálne sa necítim na svoj vek, hovorí Kníže