Kovalík nezvládol už prvú prekážku, zdolal ho kontroverzný Austrálčan

Jozef Kovalík.
Jozef Kovalík. (Autor: TASR/Pavol Zachar)
Sportnet|11. jan 2021 o 13:56

Kvalifikáciou neprešiel ani Lukáš Lacko.

DAUHA. Slovenský tenista Jozef Kovalík si nezahrá hlavnú súťaž dvojhry na úvodnom grandslamovom turnaji sezóny Australian Open.

V pondelňajšom stretnutí 1. kola kvalifikácie v katarskej Dauhe prehral s Austrálčanom Bernardom Tomicom za 132 minút 4:6, 6:3, 4:6.

V každom zo setov rozhodol jeden brejk. Kontroverzný Austrálčan sa v treťom sete dostal k prvým brejkbalom až v desiatom geme a na druhý pokus zápas ukončil.

Kovalík si v zápase pomohol ôsmimi esami, po prvom servise vyhral 73 percent loptičiek, ale na tretiu účasť v hlavnej časti Australian Open si musí počkať.

Vlani podľahol Španielovi Pablovi Carreňovi Bustovi v štyroch setoch a v roku 2016 nezískal proti Talianovi Marcovi Trungellitimu ani set.

Nedarilo sa ani rodákovi z Piešťan Lukášovi Lackovi, ktorý prehral s Portugalčanom Fredericom Ferreirom Silvom jednoznačne 3:6, 2:6.

Slovák mal pritom zápas dobre rozbehnutý, keď v prvom sete viedol 3:2 s výhodou podania. Následne však prehral sedem gemov za sebou a už sa nedokázal vrátiť späť do zápasu so 182. hráčom rebríčka ATP.

Lacko hral naposledy v hlavnej fáze úvodného grandslamového turnaja v roku 2018, keď mu v druhom kole vystavil stopku Nicolas Kicker z Argentíny.

Kvalifikácia sa hrá netradične vo veľkom predstihu pred úvodom turnaja naplánovanom na 8. februára.

Dejiskom kvalifikačných súbojov je katarská Dauha. Miestenky priamo v hlavnej súťaži medzi mužmi získali Norbert Gombos a Andrej Martin, medzi ženami Viktória Kužmová.

Australian Open - kvalifikácia - 1. kolo

Bernard Tomic (Aus.) - Jozef Kovalík (SR-14) 6:4, 3:6, 6:4

Frederico Ferreira Silva (Portug.) - Lukáš Lacko (SR) 6:3, 6:2

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Australian Open»Kovalík nezvládol už prvú prekážku, zdolal ho kontroverzný Austrálčan