Argentína pôjde na olympiádu aj s Ginóbilim či Scolom

SITA|27. jan 2012 o 09:14

Lídrom nominácie je mimoriadne úspešný 34-ročný Ginóbili.


BUENOS AIRES. Rozohrávač Emanuel Ginóbili, krídelník Andrés Nocioni či pivot Luis Scola zo zámorskej basketbalovej NBA nechýbajú v nominácii Argentíny na tohtoročné Hry XXX. olympiády v Londýne.

Národná federácia (CABB) zverejnila vo štvrtok na svojom webe mená ôsmich z dvanástich hráčov, ktorí pocestujú do britskej metropoly obhajovať bronz z Pekingu 2008. Predtým v Aténach 2004 výber tejto juhoamerickej krajiny triumfoval na záverečnom basketbalovom turnaji pod piatimi kruhmi.

Lídrom nominácie Julia Lamasa je na klubovej i reprezentačnej úrovni mimoriadne úspešný 34-ročný Ginóbili, ktorý je v súčasnosti jediný aktívny basketbalista na svete s titulom šampióna z NBA (2003, 2005, 2007), olympijských hier (Atény 2004) a Euroligy (2001 s tímom Kinder Bologna). Momentálne si doliečuje zranenie ľavej streleckej ruky z 5. januára.

ico

Známa nominácia basketbalistov Argentíny na záverečný turnaj OH 2012 v Londýne:

Rozohrávači: Emanuel Ginóbili (San Antonio Spurs/NBA), Carlos Delfino (Milwaukee Bucks), Pablo Prigioni (Caja Laboral/Šp.)

Krídla: Andrés Nocioni (Philadelphia 76ers/NBA), Hernán Jasen (Cajasol Sevilla/Šp.)

Pivoti: Luis Scola (Houston Rockets/NBA), Leonardo Gutiérrez (Peňarol de Mar del Plata/Arg.), Juan Pedro Gutiérrez (Obras Sanitarias/Arg.)

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Basketbal»Argentína pôjde na olympiádu aj s Ginóbilim či Scolom