Messi a spol. presadli do helikoptér, na oslavách sa zúčastnilo päť miliónov ľudí

Oslavy titulu v Buenos Aires.
Oslavy titulu v Buenos Aires. (Autor: SITA/AP)
TASR|20. dec 2022 o 22:33

Kvôli davu fanúšikov nemohol autobus pokračovať v jazde.

BUENOS AIRES. Päťmiliónový dav argentínskych fanúšikov sa v uliciach hlavného mesta Buenos Aires zúčastnil na utorňajších veľkolepých oslavách, ktoré sa konali pri príležitosti zisku titulu na futbalových MS v Katare.

Hráči a členovia realizačného tímu argentínskej reprezentácie prileteli z úspešného šampionátu v utorok v skorých ranných hodinách.

Na majstrov sveta čakali už na letisku v Buenos Aires desaťtisíce fanúšikov a uvítacia párty.

Ďalší program pokračoval po tom, ako si po náročnej ceste oddýchli v tréningovom komplexe Argentínskej futbalovej asociácie (AFA).

Zvolili náhradné riešenie

Do centra argentínskej metropoly sa začali presúvať krátko predpoludním pomalou jazdou v autobuse s otvorenou strechou. Cesta merala približne 30 km a miestami sa vozidlo hýbalo "slimačím" tempom.

Hráči z autobusu mávali nadšeným fanúšikom a užívali si chvíle slávy.

Cesta však ubiehala veľmi pomaly, organizátori sa preto rozhodli zvoliť náhradné riešenie a z autobusu sa hráči presunuli do pristavených helikoptér.

"Nebolo možné pokračovať v jazde autobusom. Fanúšikovia pri explózii ich radosti a emóciách neraz zablokovali jeho cestu. Hráči preto presadli do helikoptér a takto dokončili plánovanú trasu," informovala hovorkyňa prezidentskej kancelárie Gabriela Cerrutiová na twitteri.

Fanúšikovia stanovali pri ceste

Hlavný program mal pokračovať pri monumentálnom obelisku na námestí Plaza de la Republica, kde sa už v nedeľu počas finálového zápasu MS s Francúzskom zišli státisíce ľudí. Agentúra DPA informovala o preplnených vlakových a autobusových staniciach.

Do Buenos Aires prúdili davy ľudí aj z iných miest, aby oslávili zisk tretieho titulu majstra sveta a prvého pre Argentínu od roku 1986.

Argentínsky prezident Alberto Fernandez vyhlásil utorok za štátny sviatok, aby každý v krajine mohol osláviť tento výnimočný úspech.

Fanúšikovia oblečení v modro-bielych replikách reprezentačných dresov a s vlajkami v rukách tancovali, spievali a odpaľovali pyrotechniku.

Viacerí z nich si už minulú noc rozložili stany popri ceste, ktorou prechádzal autobus s výpravou, aby sa im ušli čo najlepšie miesta.

"Nádherná skúsenosť. Som vďačná za to, že môžem precítiť tento jedinečný moment spolu s ďalšími krajanmi," citovala AFP 18-ročnú študentku Fiorellu Laviovú.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MS vo futbale 2022»Messi a spol. presadli do helikoptér, na oslavách sa zúčastnilo päť miliónov ľudí