Zlyhal VAR počas Copa America? Argentína chce vyšetriť možnú poruchu

Lionel Messi v zápase semifinále Copa América 2019 Brazília - Argentína.
Lionel Messi v zápase semifinále Copa América 2019 Brazília - Argentína. (Autor: Victor R. Caivano - TASR/AP)
TASR|6. júl 2019 o 08:06

Argentína podala aj sťažnosť na rozhodcov.

BELO HORIZONTE. Argentínska futbalová asociácia (AFA) žiada vyšetriť možnú poruchu systému VAR počas zápasu semifinále Copa America s Brazíliou.

V noci na stredu zvíťazili domáci 2:0, opakované zábery však ukázali, že hosťom mohli byť odopreté dve jedenástky. V ani jednom zo sporných prípadoch hlavný rozhodca Roddy Zambrano z Ekvádoru nekonzultoval situáciu s VAR.

Po zápase sa v brazílskych médiách objavili špekulácie, že VAR nebol dostupný pre rušenie spôsobené ochrankou prezidenta Jaira Bolsonara, ktorý sa zúčastnil na zápase v Belo Horizonte.

Podľa portálu Globoesporte.com mohli vysielačky bezpečnostných zložiek ovplyvniť komunikačný systém medzi rozhodcom a operátormi VAR.

AFA požiadala o stanovisko firmu, ktorá VAR prevádzkuje, či je táto verzia možná.

"Sme veľmi znepokojení správami, ktoré sa objavili v správach a na internete. Tie hovorili o rušení signálu medzi operačnou miestnosťou a rozhodcami na ihrisku," uvádza sa v komuniké podpísanom šéfom rozhodcov AFA Federicom Beligoyom.

Argentína podala v stredu sťažnosť proti výkonom rozhodcov, v ktorej sa poukazuje na hrubé chyby arbitrov. Informovala o tom agentúra AFP.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Zlyhal VAR počas Copa America? Argentína chce vyšetriť možnú poruchu