Ani zvedavosť neprinúti Samprasa vrátiť sa do Wimbledonu

SITA|23. máj 2007 o 11:37

KUALA LUMPUR 23. mája (SITA, AFP) - Rekordér v počte grandslamových titulov v dvojhre Pete Sampras vylúčil malajzijskými novinármi načrtnutú možnosť, že by sa jeho meno v tomto roku objavilo v žrebe tretieho ...

KUALA LUMPUR 23. mája (SITA, AFP) - Rekordér v počte grandslamových titulov v dvojhre Pete Sampras vylúčil malajzijskými novinármi načrtnutú možnosť, že by sa jeho meno v tomto roku objavilo v žrebe tretieho grandslamového turnaja roka vo Wimbledone. Sedemnásobný víťaz z trávnatých dvorcov All England Clubu reagoval na otázku v telefonickom rozhovore na linke Kuala Lumpur - Los Angeles jednoznačne: "Rozhodne to nemám v úmysle. Ale prirodzene vo mne hlodá zvedavosť, ako by som obstál proti súčasnej špičke. Ľudia to na mňa stále skúšajú podobným podpichovaním, ale táto kapitola je pre mňa raz a navždy uzatvorená," povedal 36-ročný Američan s gréckymi koreňmi, ktorý sa začiatkom mája po piatich rokoch prvý raz objavil pred divákmi na kurte a na veteránskej úrovni vyhral turnaj Champions Cup v Bostone.

Napriek kategorickému "nie" si Sampras zmeria ešte v tomto roku sily so svojím nástupcom na svetovom tróne Rogerom Federerom. Pri príležitosti prvého ročníka challengerového turnaja Malaysia Open proti štvornásobnému wimbledonskému víťazovi 22. novembra nastúpi na exhibičný zápas v Kuala Lumpur. Ďalšie dve ázijské merania síl medzi týmito súpermi uvidí čínske Macao o dva dni neskôr a zatiaľ neznáme dejisko už 20. novembra.


Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Ani zvedavosť neprinúti Samprasa vrátiť sa do Wimbledonu