Anglickú reprezentáciu povedie Hodgson

Roy Hodgson.
Roy Hodgson. (Autor: SITA/AP)
SITA|1. máj 2012 o 10:36

Nástupcom Fabia Capella nakoniec nebude Harry Redknapp, ale súčasný tréner klubu West Bromwich Albion.

LONDÝN. Roy Hodgson sa v utorok oficiálne stal novým trénerom anglickej futbalovej reprezentácie, keď podpísal 4-ročný kontrakt, potvrdila Anglická futbalová asociácia (FA).

Skúsený 64-ročný odborník vedie v súčasnosti tím z elitnej Premier League West Bromwich Albion, v minulosti koučoval na "ostrovoch" aj FC Liverpool (2010/2011) a Fulham (2007 - 2010).

Rodák z Croydonu sa stal nástupcom Taliana Fabia Capella, ktorý vo februári odstúpil na protest proti rozhodnutiu FA odobrať kapitánsku pásku Johnovi Terrymu.

Hodgson v minulosti už pôsobil ako tréner reprezentačných výberov Švajčiarska, Fínska a Spojených arabských emirátov. Na klubovej úrovni zanechal stopu okrem Anglicka aj vo Švédsku a Taliansku.

"S veľkým potešením oznamujeme vymenovanie Roya Hodgsona do funkcie trénera Anglicka," uvádza sa vo vyhlásení FA.

"Trénovať anglickú reprezentáciu je pre mňa veľké privilégium. Ide o najdôležitejší džob v anglickom futbale. Pevne verím, že ak všetci spojíme sily a budeme pracovať ako tím, prídu aj úspešné výsledky, na ktoré čaká celé Anglicko," povedal Hodgson po svojom vymenovaní do funkcie.

Hodgson na základe dohody s FA po poslednom 38. kole Premier League ukončí svoje pôsobenie vo West Bromwichi Albion.

Debut vo funkcii trénera anglickej reprezentácie absolvuje 26. mája v prípravnom dueli proti Nórsku v Osle. O týždeň neskôr čaká jeho zverencov súboj s Belgickom, po ktorom určí 23-člennú nomináciu na ME. Angličania si pred šampionátom rozložia svoj stan v Krakove.

Po odchode Capella zastával úlohu dočasného trénera anglického tímu bývalý obranca Stuart Pearce.

Najvážnejším kandidátom na uvoľnené miesto bol Harry Redknapp, aktuálne kouč Tottenhamu Hotspur.

Nachádzate sa tu:
Domov