Anglicko alebo Nemecko? Hviezdička Bayernu si vybrala, koho bude reprezentovať

Jamal Musiala.
Jamal Musiala. (Autor: TASR/AP)
SITA|24. feb 2021 o 13:45

Má šancu zahrať si aj na EURO.

MNÍCHOV. Mladý futbalista Jamal Musiala sa v utorňajšom osemfinále Ligy majstrov dostal prekvapujúco do základnej zostavy Bayernu Mníchov a trénerovi Hansimu Flickovi sa poďakoval najlepším možným spôsobom.

Na triumfe nad Laziom Rím 4:1 sa podieľal gólom a stal sa najmladším strelcom Bavorov v Lige majstrov. Svojím výkonom zaujal aj novinárov, ktorí otvorili otázku jeho reprezentačnej budúcnosti.

Reprezentoval obe krajiny

V prípade Musialu to totiž nie je také jednoduché, ako sa môže zdať. Hoci sa narodil v Stuttgarte, ako sedemročný sa presťahoval do Anglicka.

Prešiel všetkými tamojšími mládežníckymi výbermi, popritom sa dvakrát predstavil aj v tíme Nemecka do šestnásť rokov.

Minulý rok sa vrátil do rodnej krajiny, keď z akadémie Chelsea zamieril do Bayernu.

V piatok oslávi osemnáste narodeniny a podľa pravidiel Medzinárodnej futbalovej federácie má poslednú možnosť vybrať si krajinu, ktorú bude reprezentovať.

Zahrá si aj na EURO?

Hoci ho k Anglicku viaže silné puto a priznal, že otázka reprezentačnej príslušnosti ho mátala dlhšie, na otázku o budúcnosti odpovedal jednoznačne:

"Mám jedno srdce pre Nemecko a druhé pre Anglicko. Veľa som o tom rozmýšľal a napokon som sa rozhodol nasledovať svoje pocity, ktoré hovoria v prospech Nemecka. Cítim, že je to tak správne."

Podľa agentúry DPA svojím výkonnostným progresom už zaujal aj trénera Joachima Löwa, ktorý sa v januári stretol s Musialom i jeho matkou a plánuje ho čoskoro nominovať.

Debut v národnom tíme by mohol absolvovať v marcových zápasoch kvalifikácie o postup na majstrovstvá sveta 2022 a dokonca sa hovorí, že by mohol figurovať aj v kádri na blížiace sa EURO.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MS vo futbale 2022»Anglicko alebo Nemecko? Hviezdička Bayernu si vybrala, koho bude reprezentovať