Andrej Martin prehral v osemfinále dvojhry

SITA|17. nov 2010 o 23:33

Slovenský držiteľ voľnej karty Andrej Martin prehral v stredajšom stretnutí osemfinálového 2. kola dvojhry na bratislavskom tenisovom turnaji ATP Challenger Tour Ritro Slovak Open.

BRATISLAVA. Slovenský držiteľ voľnej karty Andrej Martin prehral v stredajšom stretnutí osemfinálového 2. kola dvojhry na bratislavskom tenisovom turnaji ATP Challenger Tour Ritro Slovak Open (dotácia 106 500 eur, tvrdý povrch Premier Latex-Ite v NTC) s favorizovaným Rusom Igorom Kunicynom nasadeným ako ôsmym za 77 minút 2:6, 2:6. V oboch setoch stratil podanie vo štvrtom a ôsmom geme. Pri ôsmom mečbale nespracoval bekhendový krížny bekhendový return.

Dvadsaťjedenročný člen programu NTC, ktorého trénersky vedie Branisav Sekáč, si odnáša 9 bodov do svetového rebríčka a šek na 1830 eur. Andrej Martin figuruje na 177. priečke v renkingu (o osem rokov starší Kunicyn je na 112. pozícii), v tejto sezóne získal titul na challengeri v Samarkande. Vo Viedni sa nedávno premiérovo dostal do hlavnej súťaže na podujatí úrovne ATP World Tour. Aj vlani bol na medzinárodných otvorených majstrovstvách SR medzi najlepšími šestnástimi, vtedy nestačil na kazašského reprezentanta Andreja Golubeva.

Niekdajší 35. hráč počítačového poradia Kunicyn sa v piatkovom štvrťfinále stretne s Dominikom Hrbatým, proti ktorému má skóre 1:1. Prehral s ním už pred šiestimi rokmi v Moskve (6:7 /2/, 4:6) a revanšoval sa mu predvlani v Helsinkách (6:4, 4:6, 6:2) - zhodne práve na "harde" pod strechou. Andreja Martina zdolal v auguste na challengeri v kazašskej Astane porovnateľne hladko ako teraz - 6:1, 6:2.

Dvojhra - 2. kolo (osemfinále):

Igor Kunicyn (8-Rus.) - Andrej Martin (SR) 6:2, 6:2 za 77 minút

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Andrej Martin prehral v osemfinále dvojhry