Ancelotti si rýchlo obľúbil anglické prostredie

SITA|9. okt 2009 o 15:31

Taliansky kormidelník anglického veľkoklubu FC Chelsea Carlo Ancelotti porovnal futbal v dvoch krajinách svojho doterajšieho trénerského pôsobenia.

RÍM. Bývalý kouč AC Miláno, Juventusu Turín, AC Parma a AC Reggiana si myslí, že Talianom chýba chuť víťaziť, ktorú má možnosť sledovať u anglických futbalistov.

"Veľký rozdiel predstavujú aj štadióny. V Anglicku sú atraktívne, pohodlné, ako stvorené pre futbalovú šou. V Taliansku toto všetko chýba. Navyše v mojej rodnej krajine odchádzajú diváci zo zápasov nahnevaní na rozhodcov i súperov. Na Ostrovoch sa s takýmto niečím stretnete len zriedkavo. V Anglicku sa chcú ľudia na štadiónoch zabávať. Stretnutia sú športovejšie a kultúrnejšie," nechal sa počuť 50-ročný kouč, ktorý má po svojom príchode do Londýna problém s adaptáciou na anglický jazyk.

"Zlepšujem sa. Je to pre mňa pomerne náročné, ale napredujem správnym smerom. Vo veku 50 rokov nie je nič jednoduché učiť sa nový jazyk. Veľmi mi pomáha Ray Wilkins," povedal na margo svojho asistenta v FC Chelsea Ancelotti a dodal: "Keď sa rozčúlim, nadávam po taliansky. Žiaľ, je to fráza, ktorej rozumie takmer každý."

Od odchodu skúseného trénera z Apeninského polostrova sa jeho bývalým zverencom v AC Miláno nedarí. Pod vedením nového kouča Leonarda zvíťazili Milánčania len v dvoch zo siedmich ligových vystúpení a v Lige majstrov 2009/2010 dokonca prehrali na domácom trávniku s FC Zürich.

"Nie je potrebné robiť z toho drámu. Milánčania práve prechádzajú zložitým obdobím. Predali svojho tvorcu hry Kaká do Realu Madrid. Musia sa naučiť víťaziť aj bez neho. Verím, že ich čas ešte len príde," myslí si Ancelotti, ktorý na lavičke milánskeho mužstva strávil osem sezón.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Ancelotti si rýchlo obľúbil anglické prostredie