Pri góloch zlyhali najskúsenejší. Päť vecí, ktoré ukázal zápas s Walesom

Marek Hamšík (vľavo) a Juraj Kucka ďakujú slovenským fanúšikom po prehre s Walesom.
Marek Hamšík (vľavo) a Juraj Kucka ďakujú slovenským fanúšikom po prehre s Walesom. (Autor: Gabriel Kuchta - SME)
Juraj Berzedi|12. jún 2016 o 18:13

Po zápase mali sklonené hlavy. Prvú bitku Slováci nezvládli, vojna ešte neskončila. Pred sebou majú minimálne dve výzvy – s Ruskom a Anglickom.

1. Psychika

Slovenskí futbalisti vstúpili do zápasu nebojácne a sebavedomo. Marek Hamšík ukázal, prečo patrí k hráčom svetovej úrovne. Jeho akcii chýbal len gól. Už to akoby nahlodalo Slovákom psychiku. A onedlho sklonili hlavy ešte viac.

Pri góle Bala z priameho kopu ich nepodržal brankár Kozáčik. Od toho momentu sa dlhé minúty hľadali. Pôsobili ustráchane, nervózne a ich hre chýbala iskra. 

„Chýbalo nám väčšie sebavedomie. Všetko vychádza z hlavy. Dostali sme gól, ktorý nás zaskočil. Súper ožil. Vedel som, že kto otvorí skóre, bude mať psychologickú výhodu,“ konštatoval tréner Ján Kozák.

Jeho zverenci ukázali opäť vnútornú silu. Už na konci polčasu začali dvíhať hlavy. Po prestávke vybehlo na trávnik iné mužstvo. Začalo si viac veriť. Po vyrovnaní Ondreja Dudu naši dominovali.

„V tejto fáze zápasu sme hrali kvalitne. Mali sme navrch a išli za víťazstvom. V závere bol súper šťastnejší. V ničom nás neprevýšil. Zápasu by viac svedčala remíza,“ vyhlásil Kozák.

2. Striedania vyšli, či nie?

Slovenský kouč opäť potvrdil, že dokáže správne reagovať na priebeh zápasu. Zo striedačky vytiahol dvoch futbalistov, ktorí výrazne vstúpili do zápasového diania.

Duda po minútovom pobyte na ihrisku vyrovnal. Nemec sa srdnatejšie bil s obranou súpera. Škoda, že jeho gólová hlavička mierila len do žrde.

Adam Nemec (vľavo) srdnato bojoval s obranou súpera.
Adam Nemec (vľavo) srdnato bojoval s obranou súpera. (Autor: TASR/AP)

„Hráči dobre naskočili do zápasu. Ukázali, že sú tu a môžeme s nimi rátať,“ vraví 62-ročný tréner. Pri víťaznom gólom súpera jeho zmena tímu paradoxne uškodila.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»ME vo futbale»Pri góloch zlyhali najskúsenejší. Päť vecí, ktoré ukázal zápas s Walesom