Majstri sveta potvrdili úlohu favorita a vyhrali nad Ukrajinou 2:0

Shkodran Mustafi (v bielom) strieľa otvárací gól zápasu.
Shkodran Mustafi (v bielom) strieľa otvárací gól zápasu. (Autor: TASR/AP)
SITA|11. jún 2016 o 09:55

Víťazstvo Nemecka zariadili gólmi Mustafi a Schweinsteiger.

ME vo futbale 2016 - Skupina C:

/Stade Pierre Mauroy, Lille/

Nemecko - Ukrajina 2:0 (1:0)

Góly: 19. Mustafi, 90.+ Schweinsteiger

ŽK: 68. Konopľanka (Ukr.), rozhodovali: Atkinson - Mullarkey, Child (všetci Angl.), 43 035 divákov

Nemecko: Neuer - Höwedes, J. Boateng, Mustafi, Hector - Khedira, Kroos - T. Müller, Özil, Draxler (78. Schürrle) - Götze (90. Schweinsteiger)

Ukrajina: Piatov - Fedeckij, Chačeridi, Rakickij, Ševčuk - Sydorčuk, Stepanenko - Jarmolenko, Kovalenko (74. Zinčenko), Konopľanka - Zozuľa (66. Selezňov)

Online prenos nižšie

LILLE. Futbalistom Nemecka vyšiel vstup do XV. majstrovstiev Európy vo Francúzsku. Úradujúci majstri sveta vedení Joachimom Löwom triumfovali v nedeľňajšom dueli C-skupiny nad hráčmi Ukrajiny 1:0.

Ich triumf vo vyrovnanom dueli zariadili stredný obranca španielskej Valencie Shkodran Mustafi a stredopoliar Manchestru United Bastian Schweinsteiger. 

V doterajších šiestich vzájomných dueloch Ukrajinci nikdy neodchádzali ako víťazi. Nemci sa tešili trikrát, rovnaký počet stretnutí sa skončil nerozhodne. 

Hlasy po zápase:

Joachim Löw (tréner Nemecka, zdroj: UEFA): "Proti Ukrajine to bol veľmi zaujímavý duel. Obe mužstvá si vypracovali viacero šancí, počas celého zápasu sa hralo vo vysokom tempe. Som spokojný s víťazstvom "

Mychajlo Fomenko (tréner Ukrajiny, zdroj: UEFA): "V dnešnom súboji sa nám nepodarilo odkliať nemeckú defenzívu. Verím, že v ďalších dueloch to bude lepšie a začneme získavať body. Musíme sa teraz pripraviť na ďalší zápas"

Bastian Schweinsteiger (stredopoliar Nemecka, zdroj: ARD): "Mám veľkú radosť, že sa mi v závere podarilo spečatiť náš triumf. Pri záverečnej akcii som utekal vpred, vložil som do toho všetku energiu, až som strácal dych. Dostal som pekný center a dobre trafil loptu."

Arťom Fedeckij (obranca Ukrajiny, zdroj: UEFA): "Nehrali sme zle, ale nezískali sme ani bod. Počas celého duelu sme si vytvárali aj šance, no nepodarilo sa nám premeniť ani jednu. Prvý gól sme dostali po štandardke, druhý po protiútoku. Myslím si, že sme zohrali s Nemcami vyrovnanú partiu. Máme pred sebou ešte dve stretnutia a budeme v nich bojovať naplno. Ak v nich získame šesť bodov, bez problémov postúpime ďalej. Atmosféra na celom šampionáte je nádherná."

Arťom Fedeckij smúti po prehre s Nemeckom.
Arťom Fedeckij smúti po prehre s Nemeckom. (Autor: SITA/AP)

Pred zápasom

Pred zápasom: Skupina C je zaujímavá svojím zložením, keď v nej figurujú obe usporiadateľské krajiny posledného európskeho šampionátu (Poľsko a Ukrajina), ako aj poslední majstri sveta (Nemecka) a tiež úplný nováčik na scéne ME (Severné Írsko).

Pred zápasom: Nemecko patrí spolu s domácim Francúzskom, obhajcom európskeho prvenstva zo Španielska, ako aj hviezdnym Belgickom medzi top favoritov celého záverečného turnaja.

Pred zápasom: Bude zaujímavé sledovať, aký vplyv budú mať na atmosféru v kabíne Ukrajincov napäté vzťahy na klubovej scéne medzi Dynamom Kyjev a Šachtarom Doneck.

Kľúčovým mužom Fomenkovho výberu je Andrej Jarmolenko.
Kľúčovým mužom Fomenkovho výberu je Andrej Jarmolenko. (Autor: TASR/ AP)
Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»ME vo futbale»Majstri sveta potvrdili úlohu favorita a vyhrali nad Ukrajinou 2:0