Adriano chodil na tréningy Interu opitý

Sportnet|1. okt 2009 o 17:42

Zo sveta futbalu.

BRATISLAVA.

Cristiano Ronaldo si proti Marseille poranil pravý členok

Hviezda španielskeho futbalového veľkoklubu Real Madrid Cristiano Ronaldo si v stredajšom zápase Ligy majstrov 2009/2010 proti Marseille (3:0) poranil členok, štart Portugalčana vo víkendovom zápase Primera División proti FC Sevilla je otázny.

Rodák z Funchalu od svojho letného prestupu z Manchestru United za astronomických 94 miliónov eur v doterajších siedmych oficiálnych dueloch nastrieľal impozantných deväť gólov.

"Ronaldo možno nebude môcť nastúpiť na nedeľňajšie stretnutie proti FC Sevilla, dôvodom je zranenie väziva pravého členka," informovala oficiálna internetová stránka Realu.

Za oslavu gólu dostal Adebayor podmienečný dištanc na dva zápasy

Futbalový útočník Manchestru City Emmanuel Adebayor dostal podmienečný dištanc na dva zápasy za oslavu gólu v stretnutí s Arsenalom Londýn, ktorú Anglická futbalová asociácia posúdila ako nepatričnú.

Reprezentant Toga bude musieť zároveň zaplatiť pokutu 25 tisíc libier (27.500 eur).

Adebayor po strelení gólu v zápase proti svojmu bývalému zamestnávateľovi prebehol cez celé ihrisko až k fanúšikom súpera. Tí na jeho provokáciu reagovali búrlivo, začali hádzať rôzne veci, jedného z organizátorov trafili a ten skončil v bezvedomí.

Adebayor si v súčasnosti odpykáva trojzápasový dištanc za incident rovnako v zápase proti Arsenalu. FA ho potrestala za brutálny zákrok na Robina van Persieho.

Informovala agentúra AP.

Van Basten by mal vrátiť AC Miláno hernú tvár

Hoci majitelia AC Miláno ubezpečili, že brazílsky tréner Leonardo sa po sérii slabých výsledkov nemusí obávať o svoje miesto, talianske médiá priniesli inú informáciu.

Podľa nej už vedenie tímu zo San Sira oslovilo bývalého holandského internacionála Marca van Bastena, ktorý si v časoch najväčšej slávy obliekal práve dres milánskeho veľkoklubu. Corriere dello Sport informoval, že práve Van Basten by mohol "rossoneri" vrátiť v poslednom čase stratenú hernú tvár.

Bývalý tréner holandskej reprezentácie Van Basten hrával za AC Miláno v rokoch 1987 - 1993 a strelil 90 gólov. Súčasný AC po odchode niekoľkých opôr na čele s Brazílčanom Kaká nepodáva výkony, ktoré by zodpovedali tradícii tohto klubu. V talianskej Serii A patrí Milánčanom po 6. kole až 11. priečka a v Lige majstrov sa v 2. kole skupinovej fázy museli v domácom prostredí skloniť pred FC Zürich (0:1).

Xavi chce v Barcelone za spoluhráča Fábregasa

Stredopoliar FC Barcelona Xavi Hernández vyjadril želanie, aby jeho reprezentačný spoluhráč Cesc Fábregas prestúpil z Arsenalu Londýn do katalánskeho veľkoklubu.

"Chcel by som, aby sme hrávali spolu v Barcelone. Podľa mňa má pred sebou ešte dlhú kariéru a môže byť pre náš tím veľkým prínosom. Verím, že si spolu zahráme v jednom klube," nechal sa počuť dirigent hry barcelonského mužstva Xavi a dodal:

"Má DNA totožné s hrou Barcelony. V Arsenale dokazuje, že je na veľmi vysokej úrovni. Na sever Londýna prišiel momentálne 22-ročný záložník ešte ako 16-ročný mladík v roku 2003.

Robben si proti Juventusu poranil pravé koleno

Nemecký futbalový tím Bayern Mníchov prišiel v stredajšom zápase A-skupiny Ligy majstrov 2009/2010 s Juventusom Turín (0:0) nielen o dva body, ale na tri až štyri týždne aj o krídelníka Arjena Robbena. Nová posila z Realu Madrid si tesne pred polčasovou prestávkou poranila pravé koleno.

"Myslím si, že je to vážne zranenie. Nevyzerá to dobre," povedal už po stredajšom zápase tréner Bayernu Louis van Gaal, neskôr však svoje slová mierne skorigoval:

"Napokon to nie je až tak vážne ako sme si pôvodne mysleli. Vďaka Bohu za to, že v priebehu budúceho týždňa sú na programe reprezentačné zápasy."

Koleno si proti Juventusu poranila aj ďalšia opora Bavorov Franck Ribéry, problémy s členkom má belgický obranca Daniel van Buyten. Robben nemá kolenné väzy poškodené, ale čaká ho aj napriek tomu podľa trénera Van Gaala operácia.

Juventus 40 dní bez Del Piera, zranený je aj Tiago Mendes

Taliansky futbalový útočník Alessandro Del Piero má problémy s lýtkovým svalom a Juventusu Turín bude chýbať približne 40 dní.

Del Piero sa len nedávno vrátil do zostavy "starej dámy" po zranení chrbta, no na štvrtkovom tréningu sa opäť zranil. Vedenie klub ďalej oznámilo, že tri týždne si nezahrá ani stredopoliar Tiago Mendes, ktorý má taktiež problémy s lýtkom.

Informovala agentúra AP.

Agger je pripravený na návrat do zostavy Liverpoolu

Dánsky futbalový obranca Daniel Agger sa po operácii chrbta už čoskoro vráti do zostavy prvého mužstva anglického tímu FC Liverpool.

Dvadsaťštyriročný bek v utorok absolvoval 68 minút v zápase rezerv proti Manchestru City. Ani dva dni po spomínanom zápase sa u hráča nevyskytli žiadne zdravotné problémy, takže nič nebráni jeho návratu do zostavy "The Reds".

"Som veľmi rád, že som späť. Budem ešte radšej, keď už budem hrať," povedal Agger a pokračoval: "Keď je hráč zranený a nemôže hrať, je to pre neho frustrujúce. Pred sezónou som vedel, že chrbát nie je v poriadku a rozhodol som sa problém riešiť."

"Teraz je to už v poriadku a tak som veľmi rád. Urobím teraz všetko pre to, aby som sa vrátil do zostavy čo najskôr." Šancu na to bude mať Agger už v nedeľňajšom ligovom zápase proti FC Chelsea.

Na tréningy v Interi som chodil každý deň opitý, vyznal sa Adriano

Brazílsky futbalista Adriano chodil vo svojom bývalom pôsobisku Inter Miláno na tréningy dlhodobo v opitom stave. Momentálne útočník Flamenga vyložil v rozhovore pre časopis R7 všetky karty na stôl a priznal, že po smrti otca našiel potešenie zo života jedine v alkohole.

"Po smrti otca som prešiel pekelným, temným obdobím plným depresií a nič iné ako drinky mi nepomáhalo. Miloval som piť, to bolo jediné, čo mi poskytovalo radosť a nebol som schopný s tým prestať. Každý večer som žúroval, vypil som čokoľvek, čo položili predo mňa na stôl: víno, whisky alebo pivo," zaspomínal si na čierne mesiace od roku 2004 v Miláne 27-ročný zakončovateľ.

Z Adrianovej spovede je jasné, že jeho obracanie pohárov hlboko zasiahlo aj do jeho futbalovej kariéry.

"Boli týždne, keď som chodil dennodenne na tréningy na mol. Neodvážil som sa ísť spať, lebo som sa bál, že zaspím, preto som sa ukázal na trávniku vždy v zúboženom stave. Poslali ma domov s tým, že médiám posunuli informácie o mojom drobnom svalovom zranení, ktoré mi bráni trénovať. V klube bola moja situácia postupne čoraz horšia, čo sa vyhrotilo po tom, ako sme šli na nože s Robertom Mancinim," vyplavil "špinu" na povrch kanonier.

Adriano si myslel, že odchod na hosťovanie do FC Sao Paulo v roku 2007 jeho problémy vyrieši, ale nestalo sa. "Mal som pocit, že sa všetko urovná, no pokračoval som ďalej v páde. Vrátil som sa kvôli Josemu Mourinhovi do Interu, no žiadna zmena sa ani v Miláne nediala - ženy, večierky, alkohol a klub stratil zrazu so mnou trpezlivosť."

"Už mi nik neposkytol záchranné lano. Mňa to celé mrzí, lebo Mourinho sa ešte aj pohádal s vedením, tak rád by si ma nechal v kádri. Keď som sa vrátil opätovne do Brazílie, dal som zbohom miliónom, ale postavil som sa na nohy a znovu som šťastný."

Nachádzate sa tu:
Domov