Adesanya po výhre na UFC 271 potvrdil ďalšieho vyzývateľa a načrtol dátum zápasu

Israel Adesanya.
Israel Adesanya. (Zdroj: MMAJunkie.)
SvetMMA|13. feb 2022 o 08:37

Po turnaji zhodnotil súboj a vyjadril sa k ďalšiemu titulovému vyzývateľovi.

HOUSTON. Ďalšia úspešná obhajoba opasku. V UFC má viac v strednej váhe už len legendárny bojovník Anderson Silva.

Israel Adesanya opäť raz ukázal, že nemá v súčasnosti vo váhe do 84 kilogramov konkurenciu.

Na turnaji UFC 271 porazil Roberta Whittakera na body, pričom z jeho strany išlo o kontrolovaný výkon.

Trilógia? Možno neskôr

Whittakera po roku a pol porazil znova, a aj keď sa momentálne zdá, že lepšieho vyzývateľa stredná divízia neponúka, Adesanya odmieta v blízkej budúcnosti tretí vzájomný duel.

Rodák z nigerijského Lagosu je preto rád, že na turnaji UFC 271 sa skvelým výkonom predviedol Jared Cannonier, tretí muž rebríčka strednej váhy.

Práve on by mohol byť jeho najbližším súperom.

„Povedal som mu, že hoci sa obaja nejako nemusíme, ale rešpektujeme sa. Čo sa týka tretieho súboja, ak by získal nejaké výhry, tak uvidíme. Ak mám povedať za seba, tak radšej bojujem s niekým, s kým som sa ešte nestretol.

Jared (Cannonier) urobil dnes veľký krok, povedal som mu to už na vážení, že ak vyhraje, on bude ďalší. Práve teraz sa chcem sústrediť na strednú divíziu, možno v júni by to mohlo vyjsť,“ povedal zápasník, ktorý sa v minulosti venoval kickboxu na najvyššej úrovni.

Odmieta kontroverzie ohľadom výsledku

Titulový súboj, ktorý sa skončil na body ohodnotili rozhodcovia tesne v prospech šampióna.

Hoci neskôr sa na sociálnych sieťach našlo spolu s Whittakerom množstvo fanúšikov, ktorí spochybňovali výsledok duelu, Adesanya nechápe, ako k tomu mohlo dôjsť.

Podľa vlastných slov totiž nevidí cestu, ako mal v hlavnom zápase večera zvíťaziť jeho súper.

Bral som tento zápas veľmi vážne. V jeden moment ma naozaj dobre trafil, čo len svedčí, aký nebezpečný je to bojovník. Potrebujem si to ešte raz pozrieť, ale bol to fajn zápas.

Neviem ako prišiel k tomu, že súboj vyhral, ale určite neurobil veľa, aby to urval pre seba. Stále mu chýba niekoľko krokov, aby ma dostihol,“ zhodnotil bojovník, ktorý tak aj po dnešku prehral na profesionálnom okruhu zmiešaných bojových umení iba jediný zápas.

Systematická práca na nedostatkoch

Asi najväčším otáznikom pred duelom bola Adesanyova práca na zemi, ktorú sa podľa vyjadrení chystal Robert Whittaker preveriť.

Napriek tomu, že sa podarilo v istých momentoch dostať ho na zem, Whittaker veľa z doručených takedownov nevyťažil.

Práve v práci na zemi sa Adesanya ešte pred rokmi rozhodol poriadne zapracovať. A takéto nastavenie mysle si udržiava dodnes.

Dôležité bolo pre mňa to, že som si pred rokmi povedal, že ako šampión v kickboxe určite nechcem, aby ma v zápase porazil hocijaký modrý opasok v brazílskom jiu-jitsu.

Preto som musel svoju pozornosť zamerať na grappling a pracovať na tom,“ načrtol momentálne jeden z troch šampiónov v americkej organizácii, ktorí pochádzajú z Afriky.

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Adesanya po výhre na UFC 271 potvrdil ďalšieho vyzývateľa a načrtol dátum zápasu