Adam Nemec si chce vymeniť dres s Ibrahimovičom

Adam Nemec
Adam Nemec (Autor: TASR)
SITA|7. mar 2013 o 11:24

Slovákom patrí v tabuľke G-skupiny kvalifikácie o postup na MS 3. priečka.

BERLÍN. Slovenský futbalový útočník Adam Nemec pôsobiaci v službách nemeckého druholigového klubu Union Berlín je podľa klubového webu v širšej nominácii A-tímu SR na stretnutia s Litvou (22. marca o 20.10 h, kvalifikácia MS 2014) a Švédskom (26. marca o 20.15 h, prípravný zápas) v Žiline.

Dvadsaťsedemročný rodák z Banskej Bystrice dosiaľ za Slovensko hral v dvoch medzištátnych dueloch.

"Tie dva zápasy boli už tak dávno, takže som rád, že si ma po čase všimli. Možnosť hrať za svoju rodnú krajinu je veľká pocta. Bol by som hrdý, keby som bol súčasťou reprezentácie," povedal Adam Nemec pre nemecký fc-union-berlin.de.

Nemcovi v súčasnosti patrí so 7 gólmi 13. priečka tabuľky strelcov druhej bundesligy. Bývalý hráč Ingolstadtu, Kaiserslauternu, Genku, Aue či Žiliny nastúpil v aktuálnej sezóne za Union Berlín v 14 dueloch v základnej zostave, celkovo si však zapísal 19 ligových štartov.

Útočník päťkrát skóroval hlavou a dva góly pridal ľavou nohou. Naposledy sa strelecky presadil v piatkovom dueli 24. kola II. bundesligy v domácom stretnutí proti FC Erzgebirge Aue (3:0).

"Teší ma každý gól. Pre moje mužstvo je dôležité, aby som ich dával čo najviac," vyhlásil Adam Nemec pre Berliner Kurier.

V súvislosti s marcovým dvojzápasom slovenskej futbalovej reprezentácie s výbermi Litvy a Švédska Nemec podotkol: "Rád by som si vymenil dres so Zlatanom Ibrahimovičom."

Slovákom patrí v tabuľke G-skupiny kvalifikácie o postup na majstrovstvá sveta 2014 do Brazílie 3. priečka. Zverenci Stanislava Grigu a Michala Hippa získali v doterajších štyroch dueloch 7 bodov, čo je o tri menej ako má Bosna a Hercegovina a Grécko.

Lístky na blížiace sa zápasy slovenskej futbalovej reprezentácie v Žiline sú v sieti Ticketportal už v predaji.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Adam Nemec si chce vymeniť dres s Ibrahimovičom