Aká je pravda? Adam Nemec reaguje na údajné ponuky z Premier League

Adam Nemec.
Adam Nemec. (Autor: SME - Tibor Somogyi)
Pavol Spál|1. okt 2017 o 22:30

V národnom tíme prežíva Adam Nemec najlepšie obdobie.

BRATISLAVA. Na hrote útoku je Adam Nemec v ére trénera Jána Kozáka až na drobné výnimky voľbou číslo jeden.

„Tím je tak poskladaný, že typologicky je to pre náš herný systém najlepší útočník. Hrá chrbtom k bránke a sklepáva lopty. Je silný v súbojoch. Naša hra mala plynulosť, keď tam bol takýto typ hráča. Je najvhodnejší pre hráčov na krídlach a aj pre Hamšíka,“ vysvetľoval nedávno Kozák.

Slovensko čaká vo štvrtok v Škótsku kľúčový zápas o postup na majstrovstvá sveta v Rusku 2018 a Nemec je v nominácii jediným klasickým útočníkom. Jeho forma môže byť v zápase kľúčová.

„Bohužiaľ, situácia u nás v národnom tíme je taká, aká je. Veľa útočníkov nemáme, takže varíme, z čoho máme,“ priznal Nemec skromne.

Slovensku dlhodobo chýbal kanonier, ktorý by pravidelne strieľal góly. V prebiehajúcej kvalifikácii ho našlo. V národnom tíme prežíva Adam Nemec individuálne svoje najlepšie obdobie.

Je najlepším strelcom a tiež najproduktívnejším slovenským hráčom v kvalifikácii o postup na svetový šampionát v Rusku 2018. Bodoval v každom zápase, v ktorom nastúpil. Buď pomohol gólom, alebo aspoň asistoval. Celkovo dal tri góly a na ďalšie tri prihral.

Únik z klubu

„Reprezentácia je príjemný únik z klubového prostredie. Futbal je v reprezentácii trošku na inej úrovni ako v klube. Tak si to užívam,“ vraví útočník Dinama Bukurešť.

Hoci sa na klubovej úrovni v posledných rokoch trápil, v uplynulej kvalifikácii patril Nemec medzi platných hráčov.
Hoci sa na klubovej úrovni v posledných rokoch trápil, v uplynulej kvalifikácii patril Nemec medzi platných hráčov. (Autor: TASR)

Slovenský futbalista netají, že v kluboch sa necítil tak komfortne ako v národnom tíme. „Keď sa skončí zraz, vždy sa už teším na ďalší. Vždy prichádzam vysmiaty. Najradšej by som hral so všetkými chalanmi spoločne v jednom klube. Páčilo by sa mi mať takú partiu,“ dodal Nemec.

Presadil sa aj prvom zápase proti Škótsku, v ktorom Slováci doma vyhrali 3:0 „Na to by som zabudol. Videl som pár zápasov z najslávnejšieho škótskeho derby, tak vieme, akú atmosféru dokážu spraviť. Na každý takýto zápas sa teším,“ tvrdí vysoký útočník.

Škótsky štýl futbalu je známy tvrdosťou, čo by mohlo Nemcovi vyhovovať. „Určite niečo prijmem a niečo rozdám. Budem sa tam zrážať a chcem pomôcť tímu aj gólom,“ dodal Nemec.

Mal ísť do Premier League?

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»MS vo futbale»Aká je pravda? Adam Nemec reaguje na údajné ponuky z Premier League