Abramovič ponúkol trénerskú stoličku Van Bastenovi

SITA|26. sep 2007 o 12:48

LONDÝN 26. septembra (SITA) - Ruský miliardár a majiteľ anglického futbalového veľkoklubu FC Chelsea Roman Abramovič už údajne našiel zodpovedajúceho nástupcu za odvolaného trénera Josého Mourinha. Taktovku ...

LONDÝN 26. septembra (SITA) - Ruský miliardár a majiteľ anglického futbalového veľkoklubu FC Chelsea Roman Abramovič už údajne našiel zodpovedajúceho nástupcu za odvolaného trénera Josého Mourinha. Taktovku nad mužstvom po odchode kontroverzného Portugalčana síce prevzal 52-ročný Izraelčan Avram Grant, no väčšina odborníkov i zástupcov médií sa zhodla, že je to len dočasné riešenie.

Podľa informácií britského bulvárneho denníka The Sun ponúkol Abramovič trénerské kreslo holandskému kormidelníkovi Marcovi van Bastenovi a teraz čaká na reakciu bývalej legendy AC Miláno. Štyridsaťročný kouč národného tímu "Oranjes" sedel dokonca v čestnej lóži hneď za Abramovičom počas nedeľňajšieho šlágra Premier League medzi Manchestrom United a "The Blues", čo určite mnohé naznačuje. Spojitosť medzi Van Bastenom a Chelsea potvrdil aj bývalý lodivod Realu Madrid Fabio Capello, podľa ktorého odporučil Holanďana ruskému boháčovi technický riaditeľ Londýnčanov Frank Arnesen. "Práve ten veľmi chce, aby sa Van Basten stal novým trénerom Chelsea a odporučil ho aj Abramovičovi. Frank a Marco sa veľmi dobre poznajú zo spoločného pôsobenia v holandskom futbale," nechal sa počuť Capello.

Van Basten si údajne vzal niekoľko dní na rozmyslenie. "Marco momentálne čelí obrovskej dileme. Musí si nechať všetko uležať v hlave a rozmyslieť si, či môže odísť od holandskej reprezentácie," cituje The Sun jedného z Van Bastenových blízkych priateľov.


Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Abramovič ponúkol trénerskú stoličku Van Bastenovi