A. Murray so psom a stávkou na Nemecko

SITA|27. jún 2008 o 18:03

LONDÝN 27. júna (SITA) - Britský tenista Andy Murray býva neprajníkmi označovaný za jedného z najmenej vľúdnych, ale aj najpreceňovanejších hráčov súčasnosti. Dvadsaťjedenročný 11. muž svetového rebríčka ...

LONDÝN 27. júna (SITA) - Britský tenista Andy Murray býva neprajníkmi označovaný za jedného z najmenej vľúdnych, ale aj najpreceňovanejších hráčov súčasnosti. Dvadsaťjedenročný 11. muž svetového rebríčka sa musí vyrovnať s veľkou pozornosťou fanúšikov najmä vo Wimbledone a v situácii už po konci kariér Tima Henmana či Grega Rusedského.

Novinárov po jeho trojsetovom triumfe v 2. kole dvojhry na medzinárodných otvorených majstrovstvách Anglicka nad Belgičanom Xavierom Malissom zaujímali aj také podrobnosti ako prípadná skrytá symbolika šiltoviek, rekord v žonglovaní a najmä rasa, vek, meno i motív pomenovania psa. Dozvedeli sa, že jeho border-teriérka Maggie má 12 týždňov a volá sa podľa dávneho hitu Roda Stewarta.

Rodák zo škótskeho Dunblane Murray, ktorý je bratom vlaňajšieho víťaza wimbledonskej miešanej štvorhry Jamieho Murraya (po boku Srbky Jeleny Jankovičovej), sa pochválil aj tým, že pred semifinále futbalových ME si stavil na postup Nemcov. Z pléna vzápätí odznela naivná a zároveň extrémne háklivá otázka, či tenista môže investovať aj do hazardu spojeného s vlastným zápasom. "Zahral som sám seba na tohtoročný Wimbledon," s úsmevom odvetil A. Murray, ale pre istotu hneď zdôraznil, že išlo o žart: "Je síce zdanlivo zvláštne, že ani také niečo nemôžeme podľa pravidiel robiť, ale ak by som naozaj stavil sám na seba, mohol by som predsa ponúknuť súperovi povedzme dvadsaťtisíc za prehru."

Známou udalosťou v životopise držiteľa piatich titulov A. Murrayho je fakt, že v roku 1996 vyviazol v základnej škole z tzv. Dunblanského masakru, pri ktorom Thomas Hamilton zabil 17 ľudí.

Svojhlavý A. Murray, ktorý v ostatných mesiacoch vyvolal turbulencie napríklad svojím pracovným rozchodom s niekdajším koučom Agassiho i Roddicka Bradom Gilbertom, ale aj odrieknutím účasti na daviscupovom zápase v Argentíne zo značne spochybniteľných oficiálnych dôvodov, si v 3. kole v britskej metropole v sobotu zmeria sily s Nemcom Tommym Haasom (38. v rebríčku), proti ktorému má bilanciu 1:1.


Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»A. Murray so psom a stávkou na Nemecko