A. Murray a Ančič po maródkach začali víťazne

SITA|8. aug 2007 o 14:25

MONTREAL 8. augusta (SITA) - V utorňajších stretnutiach 1. kola dvojhry na tenisovom turnaji ATP Masters Series Rogers Cup (dotácia 2,45 milióna USD, tvrdý povrch Decoturf) v kanadskom Montreale sa po ...

MONTREAL 8. augusta (SITA) - V utorňajších stretnutiach 1. kola dvojhry na tenisovom turnaji ATP Masters Series Rogers Cup (dotácia 2,45 milióna USD, tvrdý povrch Decoturf) v kanadskom Montreale sa po maródkach víťazne vrátili na dvorce dvaja členovia širšej svetovej špičky - od 15. mája nútene pauzujúci Brit Andy Murray a 14. februára naposledy hrajúci Chorvát Mario Ančič.

Dvadsaťročný rodák zo škótskeho Dunblane A. Murray pre zranenie zápästia "hracej" pravej ruky, ktoré utrpel v Hamburgu, vynechal ostatné dve grandslamové podujatia - Roland Garros a Wimbledon. V utorok si ako trinásty nasadený poradil 6:4, 6:4 (obrat z 0:3 na 5:3 v druhom dejstve) s domácim Robbym Gineprim a cez talianskeho outsidera Fabia Fogniniho sa pokúsi vyžiadať si črtajúcu sa skúšku menom Roger Federer v osemfinálovom 3. kole. "Bolesti sú stále slabšie. Lekári ma ubezpečujú, že rehabilitácia bola dostatočne dôkladná na to, aby mi nehrozilo riziko obnovenia problému pod vplyvom záťaže," skonštatoval A. Murray, ktorý sa medzičasom vytratil z 8. na 14. priečku vo svetovom rebríčku. "V prvom rade mi teraz ide o to, aby som pred US Open nadobudol čo najväčšiu zápasovú prax," predbežne zredukoval svoje ambície držiteľ dvoch singlových titulov (San Jose 2006 i 2007), ktorý bol vlani jedným z dvoch premožiteľov spomenutého švajčiarskeho lídra renkingu.

Dvadsaťtriročný rodák zo Splitu Ančič čelil mononukleóze (tzv. angína žliaz sprevádzaná pocitmi celkovej únavy a nevoľnosti), ktorú mu diagnostikovali po senzačnej prehre tímu držiteľov Davisovho pohára 2005 (vo finále triumf nad Slovenskom) s Nemeckom 2:3 v krefeldskom dueli štvrťfinálového 1. kola svetovej skupiny "šalátovej misy" a následnom skreči za stavu 0:4 proti Talianovi Andreasovi Seppimu v Marseille. Víťaza troch turnajov (Hertogenbosch 2005 a 2006, Petrohrad 2006), ktorý vlani dlho bojoval o účasť na "výberovom" ATP Masters Cupe v Šanghaji, pôvodne mal chýbať na okruhu len dva mesiace, ale návrat mu skomplikovalo zranenie ramena.

Ančič od 12. februára klesol v renkingu z 9. postu na 38. miesto. Na úvod v Montreale ťažil najmä z vynikajúceho podania, pri ktorom proti domácemu držiteľovi voľnej karty Fredericovi Niemeyerovi stratil iba 5 fiftínov a vyhral 6:4, 6:2. Najbližším súperom chorvátskeho dlháňa bude nevyspytateľný Francúz Paul-Henri Mathieu, ktorý v montrealskom 1. kole utiekol Argentínčanovi Guillermovi Caňasovi zo stavu 4:6, 0:4 a vyhral 13 z nasledujúcich 14 gemov (4:6, 7:5, 6:0).


Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»A. Murray a Ančič po maródkach začali víťazne