Odvolacia komisia

Úradná správa OdK č. 3

2. dec 2020 o 00:00

Úradná správa č. 3. OdK ObFZ Trenčín zo dňa 30.11. 2020

OdK ObFZ Trenčín ako príslušný odvolací orgán na svojom zasadnutí dňa 30.11. 2020 v Trenčianskom Jastrabí prerokovala odvolanie TFK  Opatová  voči rozhodnutiu ŠTK ObFZ Trenčín  v ÚS č. 16  zo dňa 21.10.2020, v ktorom ŠTK v MFS 5. kola 4. LMŽ - Sever medzi FK Horná Súča - TFK Opatová  neuznala námietku FK Opatová podľa SP čl. 85/a, 86 a námietku ohľadom nevykonania konfrontácie .

Rozhodnutie OdK:

OdK v plnom znení ruší rozhodnutie ŠTK v ÚS č. 16 zo dňa 21.11. 2020  v ktorom  ŠTK namietku TFK Opatová považuje za neopodstatnú v súlade s SP čl.49/7

OdK na základe SP č. 82/f kontumuje stretnutie v prospech TFK Opatová, priznáva 3 body a skóre stretnutia 3 : 0 v prospech TFK Opatová.

Odôvodnenie rozhodnutia OdK:

Rozhodnutie ŠTK nebolo v súlade so SP, ŠTK neprihliadla na čl.85/4 v ktorom sa v stanovenom čase k námietke podanej v ISSF TFK Opatová mali vyjadriť rozhodca stretnutia a FK Horná Súča. Neskoré vyjadrenie k námietke na základe výzvy ŠTK od R a FK Horná Súča bolo povrchné a neriešilo podstatu problému.

OdK vlastným šetrením, doručením fotografií zo stretnutia, osobnou konfrontáciu hráčov a písomných vyjadrení zástupcov klubov a rozhodcu stretnutia dospela k jednoznačnému záveru, že konfrontácia nebola vykonaná, súpisky mužstiev neboli rozhodcom odovzdané VM, čo potvrdili vo výpovediach oba kluby. R v zápise neuvádza či bola konfrontácia vykonaná. V stretnutí bol podľa  SP čl. 52/a preukázaný neoprávnený štart D hráča Tomáša Ondračka R. č. 1381243. Z dôvodu administratívneho pochybenia delegovanej osoby a uvádzania nepravdivých informácií vo vyjadrení ku konfrontácii, odstupuje OdK R stretnutia so zistenými skutočnosťami na doriešenie na KR.  OdK odstupuje FK Horná Súča na DK na disciplinárne doriešenie neoprávneného štartu hráča v stretnutí a uvedenie VM p. Braňa Mrázika v zápise, ktorý ale fyzicky nebol prítomný na stretnutí, s návrhom udelenia pokarhania klubu.

OdK neukladá TFK Opatová rokovací poplatok OdK v sume 30 Eur, z dôvodu zmeny rozhodnutia v prospech TFK Opatová.

Emil Podhradský

Predseda Odvolacej komisie ObFZ

Súvisiaci obsah