Zuzulová si poranila koleno. Bude dlhšie stáť

Veronika Zuzulová
Veronika Zuzulová (Autor: čtk/ap)
TASR|22. nov 2009 o 10:32

Slovenská zjazdárka Veronika Zuzulová cestuje z Ameriky predčasne domov na vyšetrenie zraneného kolena.

FRISCO. Veronika Zuzulová cestuje z Ameriky predčasne domov na vyšetrenie zraneného kolena.

Problémom koleno

Slovenská zjazdárka spadla na tréningu v coloradskom Lovelande, prišla o budúcovíkendové točivé súťaže Svetového pohára, pravdepodobne minimálne o ďalšie dva elitné slalomy a aj vancouverský osud poprednej olympioničky je nejasný.

Udalosť sa stala ešte na piatkovom tréninu, ale rozhodnutie o ukončení zámorského pobytu padlo až v sobotu okolo poludnia (večer SEČ).

"Trénovali sme slalom, bol to ľadový povrch a ja som tvrdo padla po tom, ako som mala špicara. Ale najprv som koleno necítila, dominantná bolesť bola z narazenej ruky."

"Bolesť v kolene som si začala uvedomovať až na v noci, keď som sa budila na pichanie. Ešte som to chcela skúsiť ráno na tréningu, ale už to nešlo," informovala TASR smutná Zuzulová z tradičnej novembrovej ubytovne vo Friscu.

Magnetická rezonancia až doma. Slovenku čaká dlhšia pauza

Slovenská lyžiarka bola na vyšetrení na klinike vo Vaile, ale magnetickú rezonanciu absolvuje až doma.

"Povedali mi, že pravdepodobne ide o poškodený väz. Odhadli to na 5 týždňov bez lyžovania, ale múdrejší budeme doma."

"V žiadnom prípade to nechceme uponáhľať, keby to aj malo byť dlhšie a je by som nestíhala žiadny slalom Svetového pohára. Prioritou by tak zostala zimná olympiáda. Ale uvidíme," zdôraznila Veronika.

Podľa diagnóz špecialistov je zrejmé, že v SP vynechá aj decembrový slalom v Aare, medzisviatočný v Lienzi a možno aj ponovoročnú klasiku 3. januára v Záhrebe.

Otázne sú aj nočná súťaž vo Flachau (12. januára) a mariborská olympijská generálka (17. januára).

Po ZOH sú preteky v obľúbenej disciplíne už iba vo finále, kam sa bez (výrazných) výsledkov celej sezóny nemôže do redukovaného štartového poľa kvalifikovať.

Šéf malého a nešťastného tímu Timotej Zuzula sa snažil odlet do vlasti zmanažovať už na nedeľu. Na bratislavských Kramároch je už nachystaný špecialista, ktorý vlani vo februári Zuzulovej artroskopickým zákrokom "zreparoval" poškodenú chrupavku v pravom kolene.

Čas nutnej rekonvalescencie bol 5 týždňov. Zuzulová vtedy opustila dejisko MS vo Val d'Isere bez súťaže po tom, čo na rozjazdení pred obrovským slalomom pocítila bolesť v extrémnom oblúku a kompresii.

Český lekár jej pôvodne diagnostikoval natiahnutý väz a napokon to bola iná diagnóza. Teraz ide aj o iné koleno, je to ľavé, s ktorým mala problémy sedem rokov dozadu.

Vtedy sa v decembri podrobila tiež artroskopii na Kramároch a sezóna sa pre ňu predčasne skončila.

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Zuzulová si poranila koleno. Bude dlhšie stáť