Zuzulová postúpila v Levi pohodlne do druhého kola

TASR|13. nov 2010 o 10:59

Veronika Zuzulová nebude chýbať v 2. kole úvodného slalomu novej sezóny Svetového pohára zjazdárok vo fínskom Levi.

LEVI. Slovenská zjazdárka Veronika Zuzulová vlietla do sezóny najhustejších bránok Svetového pohára ako kométa, hoci v 1. kole sobotňajšej súťaže jej senzačnú jazdu dosť pribrzdila veľká chyba.

Do 2. kola slalomu vo fínskom Levi však postúpila pohodlne, zo 75-členného poľa pretekárok sa usadila na 22. priečke. Jej krajanka Jana Gantnerová sa na trať vydala ako 67. a s mankom 3,63 s (51. pozícia) jej na prvú 30-ku chýbala sekunda a 9 stotín.

Kritériovú jazdu predviedla Nemka Maria Rieschová. Úradujúca slalomová majsterka sveta i olympijská víťazka bola najlepšia už v plochej pasáži po prvý medzičas, lebo tento profil jej vysokej postave sedí.

Potom síce spravila dve-tri technické chybičky, ale majstrovsky sa udržala v línii a druhej časti si vypracovala 58-stotinový náskok na svoju krajanku Katharinu Dürrovú, tretia Rakúšanka Nicole Hospová stratila 0,74 s.

Tretí najlepší medzičas

Zuzulová s vyšším štartovým číslom 27 mala v hornej polovici svahu za Severným polárnym kruhom tretí najlepší medzičas. Iba 17-stotinkovým mankom hneď vzbudila rozruch, lebo tucet pretekárok pred ňou sa k tejto méte ani nepriblížil.

S prehľadom zvládla aj ťažký nájazd so strmého previsu a v technickejšom úseku trate chytila výborný rytmus. Zhruba po dvoch tretinách kurzu sa však v snahe o čo najužšie nasadenie oblúku dostala do bočného záklonu a mala čo robiť, aby to mierne katapultovaná a s krížiacimi sa lyžami vybalansovala do ďalšej bránky.

Ekvibrilistický kúsok vyšiel Slovenke na výbornú, lenže táto chyba sa stala v najmenej vhodnom čase. Záchranným manévrom stratila nielen okamžitý čas, ale keďže nasledovala opäť rovnejšia cieľová časť, totálne stratila rýchlosť.

Jej celková strata 2,25 s na Rieschovú bola v daných okolnostiach malým zázrakom a slovenská lyžiarka naznačila, že je na sezónu pripravené po športovo-technickej stránke výborne.

V druhej jazde mala s výhodným štartovým číslom šancu prepracovať sa do prvej desiatky, lebo od nej ju delilo len 88 stotín.

Výsledky:

Slalom žien - 1. kolo: 1. Maria Rieschová (Nem.) 56,13 s, 2. Katharina Dürrová (Nem.) +0,58, 3. Nicole Hospová (Rak.) +0,74, 4. Tanja Poutiainenová (Fín.) +0,75, 5. Marlies Schildová (Rak.) +0,81, 6. Lindsey Vonnová (USA) +0,92,...22. Veronika Zuzulová +2,25,...51. Jana Gantnerová (obe SR) +3,63

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Zuzulová postúpila v Levi pohodlne do druhého kola