Zuzulová má vo Francúzsku protekciu aj Procházkovej fyzioterapeutku

TASR|6. dec 2010 o 15:40

Veronika Zuzulová trénuje v Courchevel s francúzskymi lyžiarkami ako jediná cudzinka a užíva si prepych v podobe starostlivosti terapeutky.

BRATISLAVA/COURCHEVEL. Mikulášsku nádielku si Veronika Zuzulová zobrala už pred vyše týždňom spoza "veľkej mláky" a teraz spokojne trénuje vo francúzskych Alpách. V americkom Aspene pocítila po čase sladkosť úspechu medzi slalomárskou elitou. I blahodarnú pomoc fyzioterapeuta.

Fyzioterapeuta si nemohli dovoliť

Tento dôležitý člen tímu chýbal od skončenia uplynulej sezóny, v ktorej bola zazmluvnená Tamara Saxová. Nová expertka sa volá Zuzana Vojteková a predtým pracovala aj s úspešnou bežkyňou na lyžiach Alenou Procházkovou.

"Fyzioterapeuta sme si nemohli dovoliť, tobôž takého, ktorý dochádza do Bratislavy zďaleka. Zuzana pracuje v Bratislave a v zime sa nám môže nejaký čas venovať," informoval TASR otec Timotej Zuzula.

Veronika však v zime trávi len pár dní v Bratislave a tak šéf tímu zjazdárskej reprezentantky vysvetlil: "Bude s nami alebo za nami chodiť na preteky. Budeme s ňou spolupracovať do takej miery, aby nám to vystačilo do konca sezóny."

Pre Zuzulovú je však dôležité najmä to, na má za sebou dva úspešné slalomy Svetového pohára a pred sebou tretí v "domácich" podmienkach. Predtým bude síce štartovať na podujatiach Európskeho pohára v rámci Svetového pohára aj v obrovskom slalome Svetového pohára v St. Moritzi (12. decembra), ale najbližšou obrovskou métou je 21. december v Courchevel.

Francúzska protekcia

Vo Francúzsku, v nie ďalekom Annecy našla už v lete prechodný domov a prajnú atmosféru. A trochu aj protekciu... Nie v takých rozmeroch, na aké sú zvyknuté jej súperky zo silných družstiev ako Rakúsko, ale výnimkové dni tréningu na súťažnom kopci potešia.

Týždeň pred slalomom organizátori svah uzavrú a polejú ho vodou, aby mohli pripraviť tvrdú ľadovú trať. Ale tie dva dni predtým (13. a 14. decembra) si na ňom zatrénujú Francúzky a - Zuzulová. Veronika má túto výnimku aj v týchto dňoch, takže celkovo štyri dni užitočného spoznávania profilu nového slalomu v kalendári Svetového pohára.

"Dostala som túto možnosť a veľmi si to vážim. Oni ten kopec nekopromisne uzavrú a nebude tam môcť nikto trénovať a dva dni predtým len domáce. Ja som jedinou zahraničnou lyžiarkou, ktorú tam pustia a ktorá tam môže s Francúzkami trénovať. S nimi som bola aj pred Levi. Teraz mi ale povedali, že to v žiadnom prípade nemám nikomu hovoriť. Ako to už v lyžiarskom svete chodí, nechcú tam nikoho iného," zdôraznila Zuzulová s ubezpečením, že na Slovensku je táto informácia spod embarga vyňatá.

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Zuzulová má vo Francúzsku protekciu aj Procházkovej fyzioterapeutku