Zuzulová: Konečne necítim žiadny tlak

TASR|21. feb 2010 o 22:39

V dejisku zimnej olympiády pristála vo Vancouvri krátko pred nedeľňajším poludním miestneho času aj posledná pretekárka zo Slovenska - zjazdárka Veronika Zuzulová.

VANCOUVER. V dejisku XXI. zimnej olympiády pristála vo Vancouvri krátko pred nedeľňajším poludním miestneho času aj posledná pretekárka zo Slovenska - zjazdárka Veronika Zuzulová.

Sprevádzal ju podporný tím na čele s trénerom Timotejom Zuzulom a samozrejme aj 3 letištné vozíky nevyhnutného športového náčinia.

"Konečne sa už aj pre mňa začala olympiáda, doteraz som sa jej mohla venovať len ako všetci Slováci doma - z televíznej obrazovky. Let bol bez problémov, aj batožina je pokope," ohlásila v letištnej hale Zuzulová.

Ako zvyčajne, stále vekom mladá ale už ostrieľaná pretekárka, nechcela konkretizovať svoje ciele, pričom sa očakávanému umiestneniu úplne vyhla.

"Spokojná budem z toho pocitu, že som odovzdala maximum. Na čo mi to bude stačiť, to je už druhá vec, chcem vydať zo seba všetko a chcem najlepšie jazdy v sezóne," nechcela prezradiť viac o ambíciách.

"Trénovala som na mieste, kde trénujú aj najlepšie kanadské pretekárky. Mám za sebou fantastický tréning s Nemkami i Kanaďankami, myslím si, že som dobre pripravená na olympijské preteky," informovala o poslednej fáze olympijskej prípravy Zuzulová.

Slovensko má už vo Vancouvri, resp. skôr vo Whistleri tri olympijské medaily, Zuzulová však nemohla byť ani televízne pri historických úspechoch slovenského športu.

"Keď pretekali, ja som trénovala a na hokejistov bolo neskoro. Ale v noci, keď som sa zobudila, prvá otázka bola, či sme vyhrali," podotkla na margo účinkovania Slovákov pretekárka, ktorá sa vo Whistler Creeku predstaví v slalome a obrovskom slalome.

O trati má jasné informácie, podľa nej zjazdárske svahy vo Whistleri nepatria medzi najťažšie. "Od utorka ale má začať pršať, ovplyvniť to môže značne podmienky, veľa sa bude odvíjať aj od počasia. Prvýkrát sa môžem tešiť, že prišiel čas, kedy nie som pod tlakom. Pôjdem z pozície outsidera a olympiáda je aj o prekvapeniach," charakterizovala svoju novú pozíciu, odlišnú od turínskej spred štyroch rokov Zuzulová.

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Olympijské»Zuzulová: Konečne necítim žiadny tlak