Hapal mal na zraze len osem hráčov: Verím, že Chorvátov zvládneme

Tréner slovenskej futbalovej reprezentácie Pavel Hapal.
Tréner slovenskej futbalovej reprezentácie Pavel Hapal. (Autor: Dano Veselský TASR)
TASR|1. sep 2019 o 17:43

Pekarík sa zotavuje zo zranenia.

ŠAMORÍN. Necelá desiatka futbalistov sa hlásila v nedeľu na reprezentačnom zraze v Šamoríne trénerovi Slovenska Pavlovi Hapalovi.

Jeho tím sa v septembrovom kvalifikačnom dvojzápase EURO 2020 stretne v piatok 6. septembra v Trnave s Chorvátmi (20.45 h), o ďalšie tri dni potom v Budapešti s Maďarmi (20.45 h).

Keďže mnohí hráči z 25-člennej nominácie si ešte plnili klubové povinnosti, v Šamoríne sa v stanovenom termíne hlásila len osmička: Marek Hamšík, Lukáš Haraslín, Stanislav Lobotka, László Bénes, Matúš Kozáčik, Marek Rodák, Róbert Boženík a Michal Ďuriš.

Pekarík by sa mal šetriť

Ostatní sa budú k mužstvu pripájať priebežne, aj vrátane nedele.

"Je mi ľúto, že pricestovalo prakticky len osem hráčov. Takto to ale vyšlo. Tí, ktorí prišli, sú v poriadku. Verím, že v dobrom stave prídu aj všetci ostatní," povedal na nedeľnej tlačovej konferencii reprezentačný kouč.

Pre zranenie lýtka v klube nehráva skúsený pravý obranca Peter Pekarík z Herthy Berlín, ktorý však vo výbere nechýba. K tímu sa pripojí tiež neskôr, keďže mal v nedeľu zápas za B-tím bundesligistu.

Päťdesiatročný lodivod SR je na túto situáciu pripravený: "Peter Pekarík ešte odohrá celé majstrovské stretnutie za B-tím. On chcel hrať celý zápas, ja som ho požiadal, aby bol opatrný, myslím si, že takých 70 minút by stačilo.

V prípade jeho absencie máme možnosti. Máme to už vyskúšané aj z 21-ky. Sú tam k dispozícii Šatka či Valjent. Ak to bude nutné, zareagujeme. Ale Pekarík už aj v minulosti dokázal, že sa vie stopercentne pripraviť, aj keď sa dostal do zdravotných problémov."

Chorváti sa doma vytrápili

V útoku sú k dispozícii Michal Ďuriš z Famagusty, Róbert Boženík zo Žiliny a Pavol Šafranko zo Sepsi OSK. "Ďuriš môže hrať aj na krídle. Máme teda viac možností, preto nechýba v nominácii," ozrejmil Hapal.

O dôležitosti súboja s vicemajstrami sveta v Trnave niet pochýb. Hoci po MS v Rusku už nemajú také veľké výsledky, ich káder je nabitý hviezdami. "Vytrápili sa v domácich zápasoch. V Maďarsku odohrali dobrý zápas, ale nie k ich konečnej radosti.

Oni sú však schopní podať vždy dobrý výkon. My sa ale sústredíme na seba. Verím, že s podporou našich fanúšikov sme schopní ich poraziť. A dúfam, že v septembri dokážeme zvíťaziť v oboch zápasoch," uviedol na margo najbližšieho súpera tréner SR.

Slováci majú v kvalifikačnej skupine po troch zápasoch na konte šesť bodov, doma zdolali Maďarsko 2:0, na pôde Walesu prehrali 0:1 a v Azerbajdžane zvíťazili vysoko 5:1. Maďarsko je líder tabuľky s 9 bodmi, odohralo však o zápas viac. Chorvátsko je tretie, má rovnako ako SR 6 bodov.

Nominácia SR:

  • Brankári: Martin Dúbravka (Newcastle United), Matúš Kozáčik (Viktoria Plzeň), Marek Rodák (FC Fulham), Dominik Greif (ŠK Slovan Bratislava)
  • Obrancovia: Peter Pekarík (Hertha Berlín), Ľubomír Šatka (Lech Poznaň), Milan Škriniar (Inter Miláno), Denis Vavro (Lazio Rím), Dávid Hancko (Sparta Praha), Róbert Mazáň (CD Tenerife), Martin Valjent (RCD Mallorca)
  • Stredopoliari: Stanislav Lobotka (Celta Vigo), Patrik Hrošovský (KRC Genk), Ján Greguš (Minnesota United), Juraj Kucka (Parma Calcio), Matúš Bero (Vitesse Arnhem), Marek Hamšík (Ta-lien I-fang), László Bénes (Borussia Mönchengladbach), Ondrej Duda (Hertha Berlín), Albert Rusnák (Real Salt Lake), Róbert Mak (Zenit Petrohrad), Lukáš Haraslín (Lechia Gdansk)
  • Útočníci: Pavol Šafranko (Sepsi OSK), Róbert Boženík (MŠK Žilina), Michal Ďuriš (Anorthosis Famagusta)
<>

Náhradníci:

<>
  • Obrancovia: Kristián Koštrna (DAC Dunajská Streda), Branislav Niňaj (Fortuna Sittard), Lukáš Štetina (Sparta Praha), Branislav Sluka (MŠK Žilina)
  • Stredopoliari: Miroslav Stoch (PAOK Solún), Jaroslav Mihalík (Cracovia Krakov), Erik Pačinda (Korona Kielce), Jakub Považanec (FK Jablonec), Nikolas Špalek (Brescia Calcio)
  • Útočníci: Róbert Pich (Slask Vroclav), Samuel Mráz (FC Empoli)

Program E-skupiny:

  • Piatok 6. septembra: SLOVENSKO - Chorvátsko (20.45), Wales - Azerbajdžan (20.45)
  • Pondelok 9. septembra: Azerbajdžan - Chorvátsko (18.00), Maďarsko - SLOVENSKO (20.45)
  • Štvrtok 10. októbra: Chorvátsko - Maďarsko (20.45), SLOVENSKO - Wales (20.45)
  • Nedeľa 13. októbra: Maďarsko - Azerbajdžan (18.00), Wales - Chorvátsko (20.45)
  • Sobota 16. novembra: Azerbajdžan - Wales (18.00), Chorvátsko - SLOVENSKO (20.45)
  • Utorok 19. novembra: SLOVENSKO - Azerbajdžan (20.45), Wales - Maďarsko (20.45)

Tabuľka E-skupiny:

1.Maďarsko43016:49
2.Slovensko32017:26
3.Chorvátsko32015:46
4.Wales31022:33
5.Azerbajdžan30033:100

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»EURO 2021»Hapal mal na zraze len osem hráčov: Verím, že Chorvátov zvládneme