Mladá slovenská bobistka chce väčšinu letu prespať. Môže iba prekvapiť

Slovenská bobistka Viktória Čerňanská.
Slovenská bobistka Viktória Čerňanská. (Autor: TASR/AP)
TASR|29. jan 2022 o 17:54

Verí, že Vlhovej sa bude na olympiáde dariť.

BRATISLAVA. So slovenskou výpravou odcestovala v sobotu aj bobistka Viktória Čerňanská, ktorú pod piatimi kruhmi čaká olympijská premiéra. Na ZOH 2022 sa predstaví v novej disciplíne monoboby žien.

Prvej účasti pod olympijskými kruhmi sa už nevie dočkať, dlhý let si chce spríjemniť spánkom a čítaním.

Do archívu slovenského olympizmu sa zapíše ako prvá bobistka pod piatimi kruhmi. Vo veku 19 rokov sa od nej v Pekingu veľa neočakáva, bude suverénne najmladšou pretekárkou v štartovej listine.

"Na olympiáde budem výrazne najmladšia, druhá najmladšia súperka bude staršia o celý jeden olympijský cyklus, má 23 rokov.

Už to, že som sa dostala do Pekingu, je úspech. Neprezradím, aký výsledok by ma potešil, vynasnažím sa tam zajazdiť štyri dobré jazdy," uviedla Čerňanská.

Po prílete do Číny ju ešte pred ostrou súťažou čakajú tréningy, v ktorých si bude môcť otestovať ľadový tobogan v stredisku Jen-čching.

"Čakajú má dva neoficiálne tréningy a tri oficiálne - 13. a 14. ma čakajú preteky," povedala Čerňanská, ktorej športovým vzorom je lyžiarka Petra Vlhová.

"Budem s ňou teraz spoločne v olympijskej dedine. Určite by som sa chcela ísť pozrieť na jej preteky, verím, že sa jej bude na olympiáde dariť."

Časť výpravy v zložení Marián Skupek (sánkovanie), Ján Koristek, Peter Mlynár, Barbora Klementová, Alena Procházková, Kristína Sivoková (beh na lyžiach), Viktória Čerňanská a realizačné tímy s hlavným tlačovým atašé Ľubomírom Součekom odleteli podvečer z Viedne do Istanbulu a odtiaľ do Pekingu.

"Veľmi sa teším aj napriek tomu, že ma čaká dlhý let. Väčšinu letu prespím a keď nie, budem čítať knihu a počúvať hudbu," dodala olympijská premiantka.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Olympijské hry»Olympiáda Peking 2022»Program a výsledky»Boby»Mladá slovenská bobistka chce väčšinu letu prespať. Môže iba prekvapiť