Boli na predsezónnom sústredení. Traja lyžiari zomreli pri autonehode na Novom Zélande

Autonehoda na Novom Zélande, pri ktorej zomrel traja juhokórejskí lyžiari.
Autonehoda na Novom Zélande, pri ktorej zomrel traja juhokórejskí lyžiari. (Autor: SITA/Stuff via AP)
SITA|22. aug 2024 o 14:37

Austrália a Nový Zéland sú počas leta vyhľadávanou destináciou na tréningové kempy.

SOUL. Čelná kolízia dvoch automobilov na diaľnici na Novom Zélande si vyžiadala tri ľudské životy mladých športovcov.

Malo ísť o troch lyžiarov z Kórejskej republiky, ktorí boli na Novom Zélande na predsezónnom sústredení. Nehoda sa odohrala na Južnom ostrove v regióne Canterbury neďaleko mesta Geraldine.

Austrália a Nový Zéland sú počas leta na severnej pologuli vyhľadávanou destináciou na tréningové kempy pre lyžiarov najmä z Európy a Severnej Ameriky.

Aktuálne sa na Novom Zélande nachádzajú aj slovenskí bratia Adam, Andreas a Teo Žampovci, ale aj niekdajší fenomén svetových zjazdoviek Rakúšan Marcel Hirscher, ktorý sa tam pripravuje na návrat do Svetového pohára v holandských farbách.

"Po zrážke dvoch áut boli usmrtení traja pasažieri dodávky a ďalšia osoba plus vodič sa vážne zranili. Ďalších, ktorí prežili, letecky transportovali do nemocnice v Christchurchi," informovala miestna policajná inšpektorka Vicki Walkerová.

Mená troch obetí nehody zatiaľ nezverejnili, ale predstaviteľ juhokórejského Športového a olympijského výboru Šm Hje-min potvrdil, že mŕtvi sú lyžiari z krajiny na juhu Kórejského polostrova, ktorí boli na tréningovom sústredení.

Juhokórejské ministerstvo zahraničných vecí uviedlo, že sa postará o konzulárnu pomoc. Ďalšie podrobnosti zatiaľ nie sú známe.

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Zjazdové lyžovanie»Boli na predsezónnom sústredení. Traja lyžiari zomreli pri autonehode na Novom Zélande