Vlhová sa trápila rovnako ako v sobotu. Pozrite si jej neúspešnú jazdu

Petra Vlhová.
Petra Vlhová. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|6. mar 2022 o 10:30

Ako Petra Vlhová nedokončila obrovský slalom v Lenzerheide.

LENZERHEIDE. Slovenská lyžiarka Petra Vlhová prvýkrát v aktuálnej sezóne Svetového pohára v zjazdovom lyžovaní nedokončila preteky.

Vo švajčiarskom stredisku Lenzerheide vydržala na trati v 1. kole obrovského slalomu len približne 25 sekúnd.

Vlhová mala problémy už v úvode strmej trate, ktorú staval tréner švédskej lyžiarky Sary Hectorovej. A hoci bola na prvom medzičase o päť stotín sekundy rýchlejšia ako Shiffrinová, nasledoval pád a na ďalší už neprišla.

Pozrite si nedeľňajšiu jazdu Petry Vlhovej v obrovskom slalome v Lenzerheide.

Preteky otvorila Američanka Mikaela Shiffrinová, ktorá v sobotu preskočila Vlhovú v celkovom poradí. Švajčiarka Lara Gutová-Behramiová, ktorá mala štartové číslo jeden, na preteky napokon nenastúpila. Podľa švajčiarskych médií pocítila bolesť v kolene počas rozjazdenia pred prvým kolom.

Najrýchlejšiu jazdu predviedla Hectorová. Olympijská šampiónka z Pekingu vedie s náskokom 11 stotín sekundy pred Shiffrinovou a 16 stotín pred dvojnásobnou majsterkou sveta v tejto disciplíne Francúzkou Tessou Worleyovou.

Chyba tak stála Vlhovú dôležité body do celkového poradia. "Petra od začiatku nechytila správny rytmus. Od štartu jej jazda nebola ideálna, bolo to trápenie," komentovala expertka RTVS Veronika Velez-Zuzulová.

"Mala presne ten istý problém ako včera, jej nohy boli nekľudné," opisovala spolukomentátorka priameho prenosu.

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Zjazdové lyžovanie»Vlhová sa trápila rovnako ako v sobotu. Pozrite si jej neúspešnú jazdu