Bude mať Vlhová v Jasnej špeciálny režim? Nemá maniere ako celebrity, tvrdí manažér

Petra Vlhová sa teší z triumfu v obrovskom slalome v Jasnej 2021.

Bude mať Vlhová v Jasnej špeciálny režim? Nemá maniere ako celebrity, tvrdí manažér

Petra Vlhová sa teší z triumfu v obrovskom slalome v Jasnej 2021. (Autor: TASR)
Petra Vlhová sa teší z triumfu v obrovskom slalome v Jasnej 2021.
Petra Vlhová sa teší z triumfu v obrovskom slalome v Jasnej 2021. (Autor: TASR)
Nikola Baďová|29. nov 2023 o 12:30

Podujatie Svetového pohára sa vypredalo expresne rýchlo.

BRATISLAVA. Sezóna bez vrcholového podujatia. To však neplatí v prípade slovenskej lyžiarky Petry Vlhovej, ktorá sa predstaví na domácom podujatí v Jasnej. 

„Sme šťastní, že Petra môže predviesť svoje lyžovanie slovenským fanúšikom. Nie je nič viac. Máme obrovskú šancu vidieť na Slovensku jeden z top podujatí v kalendári Svetového pohára. Náš tím je nastavený na toto podujatie. Je to najvyššia priorita. 

Celá optimalizácia k ladeniu športovej prípravy a formy smeruje do termínu SP v Jasnej,“ uviedol manažér tímu Richard Galovič. 

Január alebo marec? Bez rozdielu

Preteky pod Chopkom sa uskutočnia v lukratívnom termíne 20. a 21. januára, za ktorý musel Zväz slovenského lyžovania (ZSL) poriadne bojovať. 

„Máme radosť, že zväz posunie Svetový pohár v Jasnej na vyššiu úroveň. Vidíme, čo všetko sa pripravuje a ako je čo premyslené. Tešíme sa, že energia, ktorú do toho organizačný výbor a zväz dáva, je správne smerovaná. Je to čisté a transparentné. 

Na konci celého snaženia sú diváci. Verím, že sa na tejto ceste nič zásadné nepokazí. Lyžovanie je outdoorový šport a môže ho ovplyvniť i počasie. Som presvedčený o tom, že podujatie bude ukážkové a budeme naň hrdí,“ pokračoval. 

Manažér Petry Vlhovej Richard Galovič.
Manažér Petry Vlhovej Richard Galovič. (Autor: TASR)

V roku 2021 hostilo stredisko preteky až v závere sezóny. Podľa slov manažéra tímu je jedno, či sa Svetový pohár uskutoční v januárovom alebo marcovom termíne. 

„Nepozeráme sa na to, o čo sa bude bojovať a v akej fáze je sezóna. Petra nemá toto nastavenie a sústredí sa na preteky. Akoby bojovala v decembri, tak bude bojovať i v marci. Nevnímali sme zásadný rozdiel v tom, či podujatie bude na konci sezóny alebo skôr. Predovšetkým sme boli radi, že bude na Slovensku.“

Vplyv fanúšikov

Vlhová po vydarenej príprave vstúpila do novej sezóny úspešne. V otváracích pretekoch v Söldene skončila na treťom mieste a vyhrala hneď prvý slalom v Levi. 

Vo Fínsku ukázala mimoriadnu formu. Na dosah mala dve víťazstvá, ale nešťastný špicar v druhom kole ju o ďalšie prvenstvo obral. 

„Bude veľmi náročné s ňou v tejto sezóne zvádzať súboje,“ vzdala jej hold súperka Mikaela Shiffrinová.

Práve Američanka vyhrala slalom v domácom stredisku Killington. Vlhová skončila za ňou. 

„Každý rok sú diváci hlasnejší. Počujem ich na každom medzičase. Zakaždým, keď ho prejdem, tak ma povzbudzujú tak hlasno, že neviem, či som vpredu alebo vzadu. Cítim sa pod tlakom. Je úžasné lyžovať s takouto energiou. Je to pre mňa špeciálny triumf na tomto mieste. Chcela som veľmi vyhrať a teším sa, že sa mi to podarilo,“ povedala pre FIS Shiffrinová. 

V Killingtone dosiahla už šieste víťazstvo. 

„Domáce prostredie môže trochu zväzovať ruky, respektíve nohy. Domáce preteky však Petru naštartujú na víťaznú vlnu. Videli sme to aj na poslednom podujatí v Jasnej, keď bola prvá a druhá. Myslím si, že aj teraz to tak bude. Samozrejme, aj jej bude zodpovednosť trochu zväzovať nohy. Slovenskí fanúšikovia sú najlepší. Nikde som lepších nevidel. Aj oni dokážu ovplyvniť jej výsledok,“ zamyslel sa bývalý Vlhovej tréner Rastislav Mažgút. 

Každý chce fotku

Ako sa slovenská lyžiarka dokáže popasovať s tlakom, ktorý ju v Demänovskej doline čaká? 

„Vnútorný tlak je obrovský. Budeme pracovať na tom, aby sa do tohto vnútorného tlaku nepridávali ďalšie vonkajšie elementy. Uvítal by som prostredie, kde by dokázala čerpať pozitívnu energiu, ktorú fanúšikovia prinesú. Verím, že nájdeme vzájomnú symbiózu, tak aby sa Petra dokázala sústrediť na svoj výkon a aby si ju užili i slovenskí fanúšikovia. 

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Zjazdové lyžovanie»Bude mať Vlhová v Jasnej špeciálny režim? Nemá maniere ako celebrity, tvrdí manažér