Peťa a Mauro si čítajú myšlienky. Bolo to ako z filmu, tvrdí Vlhovej brat

Petra Vlhová s bratom Borisom po zisku zlatej medaily v slalome na ZOH 2022 v Pekingu.
Petra Vlhová s bratom Borisom po zisku zlatej medaily v slalome na ZOH 2022 v Pekingu. (Autor: TASR)
Juraj Berzedi|13. feb 2022 o 15:00

Vlha hodnotí olympijské hry v Pekingu.

Už z nich opadol stres a nervozita. Petra Vlhová sa rozhodla, že nepôjde alpskú kombináciu na zimnej olympiáde v Pekingu.

Posledné hodiny v čínskej metropole môžu byť uvoľnené.

„Celý tím sme pohromade, debatujeme a užívame si, čo sa nám podarilo,“ priznal brat zlatej olympijskej medailistky v slalome BORIS VLHA.

Ako hodnotíte olympijské hry v Pekingu?

Veľmi dobre. Získali sme zlatú medailu v slalome, tak ich nemôžem hodnotiť inak, ako vynikajúco. V obrovskom slalome sme sa trápili, ale slalom nám vyšiel po veľkej dráme. Bola to skvelá robota celého tímu a najmä Petrina.

Pred olympiádou odborníci často tipovali, že vybojuje dve, až tri medaily. Keby vám niekto povedal, že získa „len“ zlatú medailu v slalome, brali by ste to?

Jasné, bral by som to všetkými desiatimi. Zlato je zlato. Teraz sme zistili, čo znamená. Je to niečo výnimočné, čo sa zapíše do histórie. A akým štýlom ho získala, to si budú ľudia dlho pamätať. Z ôsmeho miesta po prvom kole dokázala zvíťaziť. Nezískala to tak, že vyhrala prvé i druhé kolo a čau.

Čo sa dočítate v rozhovore:

  • Čo hovoril sestre, keď sa objímali a boli spojení nosmi?
  • Ako prežíval slalom v Pekingu a prečo sa nemal s kým radovať?
  • Čo si so sestrou rozprávajú pri raňajkách, obede a večeri?
  • Akú zásluhu na Vlhovej výsledkoch má tréner Mauro Pini?
  • Prečo sa slovenská lyžiarka rozhodla neštartovať v kombinácii?
  • Ako veľmi Vlhovú obmedzuje zápal členkovej šľachy?
  • V kariére už získala všetko, bude mať ďalej motiváciu lyžovať?

V Pekingu sa jej nevydarili dve kolá v obrovskom slalome a ani prvé kolo v slalome. Zvládla až štvrtú jazdu, do ktorej dala všetko. Ako je to možné?

Bolo to ako v Kranjskej Gore, kde skončila v obrovskom slalome pätnásta a na druhý deň zvíťazila. Vďaka za trénera Maura Piniho. V oboch prípadoch sme obrovský slalom hodili za hlavu a vôbec ho neriešili. Nevyšiel jeden deň, trápila sa na snehu. Nesadlo jej to, nevadí. Na tréningoch obrovského slalomu bola raz dobrá, raz zlá. Nebolo to stopercentné. V slalome sme na základe tréningov vedeli, že máme šancu.

Po prvom kole bola až ôsma. Čo ste prežívali medzi kolami?

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Olympijské hry»Olympiáda Peking 2022»Program a výsledky»Alpské lyžovanie»Peťa a Mauro si čítajú myšlienky. Bolo to ako z filmu, tvrdí Vlhovej brat