Zdeno Chára je stále jedným z najlepších obrancov NHL

Zdeno Chára vedie Boston Bruins ako správny kapitán.
Zdeno Chára vedie Boston Bruins ako správny kapitán. (Autor: Reuters)
SITA|24. dec 2008 o 14:20

Kapitán hokejistov Boston Bruins Zdeno Chára bude pravdepodobne opäť vážnym kandidátom na Norrisovu trofej pre najlepšieho obrancu NHL.

NEWARK.

"Zdeno hrá veľmi dobre. Pozrite sa na neho, keď je s pukom za bránkou. Protihráči mu ho nevedia zobrať. Je tam veľmi silný," chválil slovenského zadáka pre denníka Boston Herald generálny manažér Bruins Peter Chiarelli.

Chára sa po letnej operácii ramena v kanadskom bodovaní rozbiehal pomalšie, v decembri sa mu však začalo dariť aj v produktivite. V desiatich zápasoch nazbieral 9 bodov. Tréner Claude Julien ho posiela na ľad veľmi často a nasadzuje ho proti elitným útokom ligy. Vďaka výbornej pozičnej hre a skvelej práci s hokejkou mu nerobí problémy odzbrojiť ani hviezdy súpera.

"Preto ho v tíme potrebujeme. Je naším kráľom v obrane, ale vie veľmi dobre hrať aj smerom dopredu," uviedol pre Boston Herald Julien. "Vďaka jeho parametrom a hre sa proti nemu súperi presadzujú len veľmi ťažko. Nikto to nemá rád. Aj preto posielam proti elitným hráčom práve jeho."

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Zdeno Chára je stále jedným z najlepších obrancov NHL