Zápasy s Českom nesplnili svoj účel, hovorí Vladimír Vůjtek

Jediný gól Slovenska v druhom zápase strelil Libor Hudáček (s číslom 90).
Jediný gól Slovenska v druhom zápase strelil Libor Hudáček (s číslom 90). (Autor: TASR)
TASR|11. apr 2015 o 12:49

Nejde ani tak o to, že sme nezvíťazili. Ide skôr o našu hru - tá sa mi nepáčila. Bolo to slabšie ako proti Švédom. Ťažko sme si vytvárali príležitosti, vôbec nám nešla kombinácia, hodnotil tréner.

BRATISLAVA. Tréner slovenskej hokejovej reprezentácie Vladimír Vůjtek nebol spokojný s výkonom a hrou svojich zverencov v prípravnom dvojzápase s Českom.

Národný tím v prvom stretnutí v Jihlave držal so svojím súperom krok - prehral až po samostatných nájazdoch. V druhom už boli českí hráči jasne lepší.

"Nejde ani tak o to, že sme nezvíťazili. Ide skôr o našu hru - tá sa mi nepáčila. Bolo to slabšie ako proti Švédom. Ťažko sme si vytvárali príležitosti, vôbec nám nešla kombinácia," hodnotil Vůjtek.

V piatkovom stretnutí Slováci strelili jediný gól. Aj ten dal Libor Hudáček po náhodnej akcii - puk sa k nemu odrazil a on ho pohotovo zavesil pod hornú žŕdku.

valsky_hudacek.jpg

Za Slovensko nastúpil v bráne v oboch dueloch Július Hudáček. Na snímke chytá strelu Jakuba Valského. FOTO - TASR.

Majú čo trénovať

V ďalších týždňoch záverečnej prípravy na MS budú Slováci pracovať opäť na ofenzívnom prejave. "Máme čo trénovať. Už predtým sme dosť nacvičovali práve tie kombinácie, ktoré nám vôbec nešli," priznal.

"Každá druhá prihrávka bola zlá. Nedarilo sa nám ani pri spracovaní puku. Neviem, či ľad bol naozaj až taký zlý, ale jednoducho sme to technicky nezvládli. Z našej strany to nesplnilo účel, ktorý to malo splniť."

Napriek nepresvedčivým výkonom celého mužstva našiel Vůjtek aj niekoľko pozitív. Čiastočne spokojný bol s hrou obrancov. A vyzdvihol aj zopár mien z útočníkov.

"Niektorí obrancovia sa oproti prvým zápasom zlepšili. Nerobili toľko chýb a boli dôraznejší," hovoril.

lusnak.jpg

Vladimíra Vůjtka potešil aj výkon Patrika Lušňáka. V prvom zápase strelil gól. FOTO - TASR.

Prekvapil ho Bližňák

"V prvom stretnutí ma samozrejme potešil Milan Bartovič. Počas oboch odohral svoj štandard Patrik Lušňák. A príjemne ma prekvapil Mário Bližňák."

Český tréner bol spokojný aj s Júliusom Hudáčkom. Ten pri neúčasti Jána Laca chytal v oboch stretnutiach.

"Tretí gól v druhom zápase mu asi nemal prepadnúť, ale nevidel som dobre, či bol tečovaný alebo nie. Inak chytal spoľahlivo," dodal.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Zápasy s Českom nesplnili svoj účel, hovorí Vladimír Vůjtek