Zápas Tottenhamu odložili pre nepokoje v Londýne

SITA|11. aug 2011 o 12:26

Jeden zo siedmich sobotňajších zápasov úvodného kola anglickej futbalovej Premier League medzi Tottenhamom a Evertonom sa uskutoční v náhradnom termíne.

LONDÝN. Vedenie najvyššej súťaže ho odložilo pre nepokoje v uliciach Londýna, ktoré v uplynulých dňoch zasiahli aj štvrť Tottenham.

Všetky ostatné zápasy by sa mali hrať podľa plánu. O rozhodnutí informoval výkonný riaditeľ Premier League Richard Scudamore.

"Posledný vývoj situácie je taký, že sa nebude hrať stretnutie Tottenhamu s Evertonom. Polícia odviedla vynikajúcu prácu, ale napriek tomu ide stále o rizikovú oblasť a samospráva nemala dosť času spraviť to, čo bolo treba. Ohľadom všetkých ostatných stretnutí sme optimistami, nemali by nastať žiadne problémy," povedal Scudamore a k odloženému duelu doplnil: "Je nám to ľúto, ale musíme podporiť políciu v jej práci."

Sklamanie vyjadril aj obranca Tottenhamu Hotspur Michael Dawson, ale rozhodnutie o odklade podporil: "Na prvom mieste je bezpečnosť fanúšikov."

V Tottenhame nadobudli nepokoje najväčšiu intenzitu, ale aj tam sa v uplynulých hodinách polícii podarilo nastoliť poriadok. Pre násilnosti v Londýne boli odložené štyri utorkové zápasy 1. kola anglického Ligového pohára, nehrali sa ani prípravné medzištátne stretnutia - utorkové medzi Nigériou a Ghanou a stredajšie medzi Anglickom a Holandskom.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Zápas Tottenhamu odložili pre nepokoje v Londýne