Slovenský hádzanársky majster nemôže hrať. V tíme má koronavírus

Zápas medzi Košice Crows a Topoľčanmi sa v pôvodnom termíne neuskutoční.
Zápas medzi Košice Crows a Topoľčanmi sa v pôvodnom termíne neuskutoční. (Autor: TASR)
TASR|2. okt 2020 o 17:00

Odložený bol aj extraligový duel v Košiciach.

KOŠICE. Piatkový duel 5. kola Slovnaft handball extraligy Košice Crows - MŠK Považská Bystrica sa v pôvodnom termíne neuskutočnil.

Športovo-technická komisia Slovenského zväzu hádzanej ho odložila na základe karanténnych opatrení v súvislosti s koronavírusom.

Okrem extraligového stretnutia sa počas víkendu nebudú hrať z rovnakých dôvodov ani ďalšie tri duely, v ktorých sa mali v sobotu od 18.00 h v rámci osemfinále Slovenského pohára mužov predstaviť hádzanári TJ Sokol Cífer proti Tatranu Prešov, ako aj od 15.00 a 17.00 h v dorasteneckej lige hráči HK Slavoj Trebišov proti rovesníkom z prešovského Tatrana.

Dôvodom je pozitívny nález koronavírusu v kádri úradujúceho slovenského šampióna.

„V A-mužstve Tatrana Prešov bol u jedného hráča zistený pozitívny nález na ochorenie Covid-19. Okamžite sme pristúpili k ďalším krokom, aby sa predišlo ďalšiemu prípadnému šíreniu vírusu. Naše mužstvo spoločne s dorasteneckým mali s okamžitou platnosťou pozastavenú tréningovú činnosť a následne boli zrušené aj plánované víkendové zápasy. Osoby, ktoré podliehajú povinnej izolácii, podstúpia budúci týždeň po prejdení päťdňovej domácej karantény, ďalšie testovanie. Následne uvidíme, aké budú ďalšie kroky,“ povedal pre klubový web generálny manažér Tatrana Miroslav Benický.

K zdravotnému stavu hráča s pozitívnym nálezom dodal: „Hráč nemá akútne príznaky ochorenia. Cíti sa dobre a nie je v žiadnom ohrození zdravia“.

Kluby majú do 14 dní oznámiť SZH dohodu o termíne dohrávky," uvádza sa na webe SZH.

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Hádzaná»Slovenský hádzanársky majster nemôže hrať. V tíme má koronavírus