Záhada je rozlúsknutá, konečne poznáme plat Zdena Cháru a Zacha Pariseho

Oh My Hockey|11. okt 2021 o 06:27

O tom, že dres New Yorku Islanders budú v nasledujúcej sezóne reprezentovať veteráni Zdeno Chára a Zach Parise, sa vie už dlho. Podmienky ich zmlúv však neboli dlho jasné.

Chára podpísal svoj kontrakt 18. septembra. Klub novinku oficiálne oznámil len minúty potom, čo presiakla na verejnosť skrz insiderov. Detaily sme ale doposiaľ nepoznali.

44-ročný trenčiansky rodák sa na Long Island, kde začínal kariéru, vrátil za minimum peňazí. Islanders mu v najbližšej sezóne vyplatia 750 tisíc dolárov ako základný plat. Ďalších 750 tisíc si môže zarobiť vo forme výkonnostných bonusov. Informuje o tom server CapFriendly.

Vo finále si teda môže polepšiť o ešte vyššiu sumu ako vlani. Angažmán vo Washingtone mu zabezpečoval 795 tisíc dolárov vo výplate. Ďalších 230 tisíc dostal za desať odohratých zápasov a 250 tisíc za postup do play-off. Dokopy zinkasoval 1 275 000 dolárov. Posledný bonus, 250 tisíc navyše, by dostal, ak by Caps získali Stanley Cup, čo sa nepodarilo.

Na rovnakej zmluve sa s Louom Lamoriellom dohodol aj Zach Parise. Ten bol v lete vykúpený zo zmluvy, vďaka ktorej si ročne zarábal 7 538 462 dolárov.

Finančný prepad bol v jeho prípade, pochopiteľne, istý. Parise si - rovnako ako Chára - s určitosťou zarobí ligové minimum, a teda 750 tisíc dolárov. Ďalších 750 tisíc môže dostať za výkony.

Okrem toho bude od Minnesoty dostávať každoročne 833 333 dolárov až do konca ročníka 2028/29.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Záhada je rozlúsknutá, konečne poznáme plat Zdena Cháru a Zacha Pariseho