Yzerman pravdepodobne opäť generálnym manažérom Kanady

SITA|4. feb 2008 o 12:08

DETROIT 4. februára (SITA) - Generálnym manažérom kanadskej hokejovej reprezentácie na majstrovstvách sveta v domácom prostredí v Quebecu a Halifaxe by mal byť podobne ako pred rokom v Moskve Steve Yzerman.

Bývalú hviezdu Detroit Red Wings a v súčasnosti viceprezidenta tohto klubu by mali vo funkcii potvrdiť v priebehu pondelka. Yzerman vlani pre moskovský šampionát zostavil výber, ktorý získal zlaté medaily. Kanaďania pripisujú tohtoročnému turnaju veľkú dôležitosť, majstrovstvá sveta sa prvýkrát uskutočnia v kolíske hokeja a navyše šampionát bude vrcholom osláv storočnice Medzinárodnej hokejovej federácie. V realizačnom tíme by v jednej z úloh mal vystupovať aj ďalší skvelý hokejista, bývalý vynikajúci brankár Patrick Roy, ktorý v súčasnosti vlastní klub juniorskej ligy Quebec Remparts. Trénerom tímu by mohol byť podľa špekulácií médií Pat Quinn. Bývalý kormidelník Toronta má vynikajúce vzťahy s Kanadskou hokejovou federáciou Hockey Canada a bol koučom zlatého výberu na ZOH 2002. V tejto sezóne viedol výber krajiny javorového listu na Spenglerovom pohári.

Yzerman počas tohtoročného šampionátu oslávi 9. mája svoje 43. narodeniny. Kariéru ukončil po 22 sezónach v NHL po ročníku 2005/06.


Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Yzerman pravdepodobne opäť generálnym manažérom Kanady