Weissovo Gruzínsko obralo o body favorita, Kitka má za sebou premiéru

Gruzínsky brankár Giorgi Makaridze sa pokúša vyboxovať loptu tiesnený dvoma hráčmi Írska.
Gruzínsky brankár Giorgi Makaridze sa pokúša vyboxovať loptu tiesnený dvoma hráčmi Írska. (Autor: TASR/AP)
TASR|3. sep 2017 o 11:59

Gruzínsko remizovalo doma s Írskom 1:1.

TBILISI. Futbalisti Gruzínska privítali v sobotňajšom kvalifikačnom zápase o postup na majstrovstvá sveta 2018 Írsko a víťazstvo by hosťom zabezpečilo kontakt s vedúcim Srbskom v tabuľke D-skupiny.

So zverencami Slováka Vladimíra Weissa však iba remizovali, jeho krajan a nový asistent Boris Kitka neutrpel prehru pri premiére na lavičke Gruzínska.

Íri sa ujali vedenia už v štvrtej minúte, ešte do konca polčasu vyrovnal Valeri Qazaišvili. "Chceli sme zvíťaziť, ale s remízou sme spokojní. Náš súper patrí medzi lídrov skupiny, takže sa musíme uspokojiť aj s takýmto výsledkom. Prehrávali sme, ale dokázali sme vyrovnať. Bol to nás najlepší výkon v kvalifikácii," povedal tréner Vladimír Weiss na stránke akhalitaoba.ge. Zápas rozhodovala slovenská trojica Ivan Kružliak - Martin Balko, Tomáš Mókoš.

V tabuľke D-skupiny vedie Srbsko s dvojbodovým náskokom pred Írskom. O ďalšom vývoji veľa napovie ich utorňajší vzájomný súboj v Dubline.

Pozrite si, ako vyzeral zápas Gruzínska s Írskom: fotogaléria

3.9.2017

V druhom zápase skupiny zvíťazil Wales nad Rakúskom 1:0. O víťazstve domácich rozhodol iba sedemnásťročný debutant Benjamin Woodburn.

V 69. minúte prišiel ako striedajúci hráč na ihrisko a už o päť minút prekonal Heinza Lindnera v bránke hostí. Šťastný strelec po stretnutí pre zástupcov domácich médií povedal, že si tento večer navždy zapamätá a nebude ani spať.

Jeho spoluhráč Gareth Bale okamžite zareagoval: "Môže si byť istý, že my ho spať určite nenecháme." Wales udržal víťazstvom krok s lídrami skupiny, za Srbskom zaostáva o štyri a za Írskom o dva body.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Weissovo Gruzínsko obralo o body favorita, Kitka má za sebou premiéru