Washington vymenoval Bondru za prezidenta združenia bývalých hráčov

Peter Bondra.
Peter Bondra. (Autor: SITA)
TASR|8. okt 2017 o 17:14

Peter Bondra je dodnes druhým najlepším strelcom a druhým najproduktívnejším hráčom klubovej histórie.

ARLINGON. Zámorský hokejový klub NHL Washington Capitals vymenoval do funkcie výkonného riaditeľa združenia bývalých hráčov tímu niekdajšieho slovenského reprezentanta Petra Bondru.

Štyridsaťdeväťročný Slovák odohral v zámorskej profilige 1081 zápasov s bilanciou 503 gólov a 389 asistencií. Päťkrát sa objavil v Zápase hviezd.

Do dnešného dňa je v rámci klubovej histórie druhým najlepším strelcom (472 gólov) a druhým v počte kanadských bodov (825).

Sme nadšení z toho, že sa k nám pripojí známa tvár. Petrov prínos na ľade i mimo neho je výnimočný.


Jim Van Stone, prezident spoločnosti Monumental Sports & Entertainment

V reprezentačnom drese si zahral na dvoch olympiádach (1998, 2006), z majstrovstiev sveta má zlato (2002) a bronz (2003). Štyri roky bol tiež generálnym manažérom slovenskej reprezentácie a v predchádzajúcom roku pôsobil ako skaut Výberu Európy na Svetovom pohári.

"Teším sa, že sa môžem pripojiť ku Capitals oficiálne. Washington bol vždy môj domov a už sa teším, ako budem môcť pomôcť organizácii," uviedol..

Vo svojej novej funkcii sa Peter Bondra zameria na rozvoj programu a udalostí v rámci Asociácie bývalých hráčov Capitals, tiež na ich nábor a zvýšenie príjmov programu. Takisto bude podporovať rozvíjanie fanúšikovskej oblasti.

"Sme nadšení z toho, že sa k nám pripojí známa tvár. Petrov prínos na ľade i mimo neho je výnimočný," citovala oficiálna ligová webstránka prezidenta spoločnosti Monumental Sports & Entertainment Jima Van Stonea.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Washington vymenoval Bondru za prezidenta združenia bývalých hráčov