Výtržnosti fanúšikov v Marseille, polícia použila vodné delo

Francúzski policajti v kolízii s futbalovými fanúšikmi v Marseille.
Francúzski policajti v kolízii s futbalovými fanúšikmi v Marseille. (Autor: TASR/AP)
TASR|11. jún 2016 o 21:22

Záchranné zložky v Marseille oznámili, že jednu osobu s infarktom previezli do nemocnice a anglický fanúšik stredného veku upadol do bezvedomia

MARSEILLE. Francúzska polícia mala aj v sobotu plné ruky práce s futbalovými chuligánmi v Marseille. Na ich rozohnanie musela použiť slzný plyn i vodné delo.

Bitky a výtržnosti fanúšikov pokračujú v prístavnom meste už tretí deň a nezastavili sa ani pár hodín pred výkopom zápasu "slovenskej" B-skupiny ME medzi Anglickom a Ruskom.

Šéf miestnej polície Laurent Nunez povedal médiám, že pri potýčkach prišlo k zraneniam päť ľudí a šiestich zatkli.

Záchranné zložky v Marseille oznámili, že jednu osobu s infarktom previezli do nemocnice a anglický fanúšik stredného veku upadol do bezvedomia. Viacero fanúšikov utrpelo pri potýčkach krvavé zranenia.

Anglickí "rowdies" premenili Marseille na bojové miesto. Chuligáni, medzi ktorými boli znovu aj Francúzi, použili ako zbrane stoličky a stoly z miestnych kaviarní a barov v oblasti Starého mosta.

K výtržnostiam sa vyjadrila aj Európska futbalová únia (UEFA). "Odsudzujeme incidenty v Marseille. Ľudia, ktoré sa zapoja do takýchto násilností, nemajú vo futbale miesto," sprostredkovala stanovisko únie agentúra AP.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»ME vo futbale»Výtržnosti fanúšikov v Marseille, polícia použila vodné delo