Výber šéfredaktora: Číňanov je toľko, že keď jeden zmizne, nikomu nechýba

Šuaj Pcheng.
Šuaj Pcheng. (Autor: TASR/AP)
Boris Vanya|5. nov 2022 o 07:00

Pozrite si zaujímavé články za posledné obdobie na Sportnet.sk vo výbere šéfredaktora.

Športu zdar

a čitateľom Sportnetu zvlášť!

Futbalisti Slovana si zarobili na výplaty, dedina na východe hrá šiestu ligu pod umelým osvetlením a čínska tenistka Šuaj Pcheng sa má dobre, akurát ju už dlho nikto nevidel. 

Slovan už zarobil ako Žilina

Slovenský futbalový klub si naposledy predĺžil svoje pôsobenie v európskej pohárovej súťaži až do jari naposledy v roku 2006. Bola to Artmedia Petržalka, ktorú viedol Vladimír Weiss st. Teraz sa to dokázal Slovan - pod vedením Vladimíra Weissa.

Klub z Tehelného poľa zarobil už teraz vďaka úspešnej misii v Konferenčnej lige 7 miliónov eur, čo je približne toľko ako MŠK Žilina pred 12 rokmi po postupe do skupinovej fázy Ligy majstrov.

Na jar by mohol hrať na Tehelnom poli Marek Hamšík, ale slovanisti by teoreticky mohli oba zápasy osemfinále hrať na Slovensku - jeden v Bratislave a druhý v Košiciach.

Čítajte: Slovan zarobil ako nikdy predtým. Weiss sníval o Reale a Barcelone

Keď slovanisti pochopili Gruzínca, slávili úspech. Góly priniesol astmatik (hodnotenie)

Hamšíkov Trabzonspor či kluby zo Serie A. Slovan dostane zaujímavého súpera

Dulova Ves na kóte 31

Slovan je Slovan, ale aj futbalisti Dulovej Vsi sú borci. Neprehrali už 31 zápasov v sérii. Na súperov v VI. lige Šarišskej VsFZ si doma najskôr posvietia a potom ich (zvyčajne) porazia. 

Čítajte: Góly strieľa primár, každý rok postupujú. Obec pri Prešove ťahá skvelú sériu

Kde je Šuaj Pcheng?

Čínska tenistka Šuaj Pcheng zverejnila pred rokom na sieti Weibo status, že ju sexuálne napadol bývalý čínsky vicepremiér Kao-li Čang. Keďže išlo o jedného z najvyšších predstaviteľov Číny, zmizol status (za 20 minút) a neskôr aj tenistka.

O Pcheng už polroka v podstate nie sú žiadne správy. V auguste e-mailom ubezpečila šéfa Medzinárodnej tenisovej federácie, že je v poriadku, ale osobne sa s ňou nikto z tenisových fukcionárov či hráčov nestretol. 

Čítajte: Vicepremiéra obvinila zo sexuálneho zneužívania. Čo je po roku so Šuaj Pcheng?

Čo trápilo Svatoša

Do NHL vletel v roku 2005 ako kométa a patril k najlepším nováčikom súťaže - spolu s Alexandrom Ovečkinom a Sidneym Crosbym. Marek Svatoš strieľal góly z každej pozície, do konca sezóny ich dal v 61 zápasoch 32 vrátane dvoch hetrikov a dovedna nazbieral v drese Colorado Avalanche 50 bodov.

Svoju životnú púť ukončil veľmi skoro - v 34 rokoch sa v Amerike predávkoval. O živote s hokejistom, a najmä o tom, čo ho trápilo, porozprávala jeho manželka Diana. 

Čítajte: Svatoš trpel výpadkami pamäti a depresiami, vraví manželka roky po jeho smrti

Boris Vanya, šéfredaktor Sportnet.sk

Nechajte si posielať Výber šéfredaktora na e-mail. Aktivujte si odber jedným klikom.

Nachádzate sa tu:
Domov»Blog»Výber šéfredaktora: Číňanov je toľko, že keď jeden zmizne, nikomu nechýba