Keď slovanisti pochopili Gruzínca, slávili úspech. Góly priniesol astmatik (hodnotenie)

Futbalisti Slovana Bratislava.
Futbalisti Slovana Bratislava. (Autor: TASR - Martin Baumann)
Michal Šášky|4. nov 2022 o 00:00

Slovan v tejto sezóne zarobil v európskych pohároch vyše šesť miliónov eur.

BRATISLAVA. Slovan zvládol deň zúčtovania. Keď doma bezgólovo remizoval so Žalgirisom a pohorel v Jerevane, nikto by netipoval, že dosiahne najväčší úspech klubu v ére samostatnosti.

Tréner Vladimír Weiss starší zažije druhýkrát európsku jar so slovenským klubom. V sezóne 2005/06 si po účasti s Artmediou v Lige majstrov zahral Európsku ligu, teraz postúpil so Slovanom z prvého miesta priamo do osemfinále Konferenčnej ligy.

„Je to ďalší krok k tomu, čo som ľuďom pri príchode sľúbil, že raz na Slovan príde Real Madrid alebo Barcelona. Verím, že budeme mať dobrý žreb a príde dobré mužstvo,“ povedal Weiss.

Vyzdvihol dušu a kvalitu mužstva. Na posledný zápas skupiny ich po taktickej stránke fantasticky pripravil.

Počas skupinovej fázy dal priestor dvadsiatim hráčom. Aké predviedli výkony a nakoľko boli dôležití pre výsledky bratislavského Slovana?

Hodnotíme ich známkami od 1 po 10, najnižšia je 1, najvyššia 10.

Adrián Chovan - 6

6 štartov, 540 minút

Dvadsaťsedemročný Chovan bol absolútnou jednotkou, chrbát mu kryli mladí brankári s priemerným vekom dvadsať rokov.

Vychytal dve čisté kontá. Bol spoľahlivý vo veciach, v ktorých je silný, ukázal pohotovosť, skvelé reflexy a nebojácnosť.

Skôr však defenzíva dirigovala jeho, než naopak. Skvelé momenty striedal s kiksami.

V ostatných štyroch zápasoch dostal sedem gólov. Dvakrát inkasoval z penalty, tú proti Pjuniku však sám spôsobil zlým odkopom a následným faulom. Trikrát dostal gól spoza šestnástky.

Jurij Medveděv - 5

5 štartov, 181 minút

Bol aktívny a v defenzíve väčšinou spoľahlivý, počas jesennej časti sa však trápi v ofenzíve. Dostal sa do niekoľkých šancí už v kvalifikácii, jednu dôležitú zahodil aj doma proti Pjuniku.

„Už niekoľkýkrát mal stopercentnú šancu. Je dobré, že sa do nich dostane, ale asi mu musím dať ešte raz skontrolovať to oko,“ pripomenul Weiss zranenie zo Silvestra minulého roka, pri ktorom Medveděv nešťastne takmer prišiel o zrak.

„Určite chcel dať gól. Ale je možné, že po vážnom úraze ešte nie je jeho zrak úplne v poriadku a v nejakom okamihu sa mu to mihne inak, ako by sa malo,“ mal obavy Weiss.

Lukáš Pauschek - 7

5 štartov, 336 minút

Odchovanec Slovana napĺňal mužstvo energiou, hral neustále na maxime. Aj keď sa nevyhol chybám, neboli kľúčové.

Pri víťazstve v Bazileji (2:0) strelil víťazný gól, jeden z najdôležitejších pre Slovan v sezóne. Sviatočný strelec sa presadil jediný raz od návratu spred troch rokov.

Bol aj pri kľúčovom okamihu v domácom zápase proti Pjuniku (2:1), keď umne nahral na vyrovnávajúci gól Guramovi Kašiovi.

David Hrnčár

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Konferenčná liga»Keď slovanisti pochopili Gruzínca, slávili úspech. Góly priniesol astmatik (hodnotenie)